28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Yıldırım'a ceza neleri kapsıyor?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti cezasına çarptırılması Türk futbolunda yeniden 'Hak mahrumiyeti cezası alan nelerden men edilir?' tartışmasını gündeme getirdi.

Hak mahrumiyeti cezasına çarptırılanlar düne kadar Şeref Tribünü'ne girmekten men edilirken, bu olay geçen yıl Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın hak mahrumiyeti cezası almasına rağmen şeref tribününe girmesiyle bozulmuştu. Geçen sezon Deniz Barış konusunda yaşanan söz düellosunun ardından hem Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hem de Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, 20'şer gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırılmış ancak uygulaması farklı olmuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yasaktan dolayı Şeref Tribünü'ne girmezken, aynı hafta İlhan Cavcav Şeref Tribünü'ne girmişti. Bu olayla ilgili yaşanan tartışmaların ardından Şeref Tribünü'nün düzenleme yetkisinin Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait olduğundan federasyon kurumlarının bu tribünle ilgili yaptırım uygulayamayacağı kanaatine varılmış ve İlhan Cavcav'a bu davranışından dolayı federasyon tarafından herhangi bir cezai işlem yapılmamıştı.


PFDK talimatının 14. maddesinde yapılan 'Hak Mahrumiyeti Cezası' ile ilgili tarif sadece kişiyi Futbol Federasyonu'na karşı resmi sıfat ve görevine ilişkin faaliyetten men ediyor. Buna göre Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hak mahrumiyeti cezasını çektiği müddetçe sadece federasyona karşı başkan sıfatıyla imza ve yetkiye sahip olamayacak.

Ancak hak mahrumiyeti cezası alan kişilerin Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda oy kullanamayacağı yönünde ağır basan görüşse son genel kurulda hak mahrumiyeti cezası olan İlhan Cavcav ile yine aynı cezayı çeken 2. Lig'den iki kulüp başkanının oy kullanmasıyla çürüdü. Bu konuda genel kurulla ilgili tasarrufun federasyona değil yasaya ait olması hak mahrumiyeti cezası alanlara oy kullanma yolunu açtı.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 20:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?