30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Yıldırım'dan Müthiş teklif

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, MHK Başkanı Sarvan’dan, büyük kulüplerle, bazı hakemler arasındaki problemlerin çözülmesini istedi, “Kim kiminle davalı ise o hakemi o takımın maçına gönderin” dedi

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan müthiş bir açılım geldi.
Yıldırım, hakem hatalarının konuşulduğu oturumda bazı hakemlerin, büyük takımların maçlarına gidememesi konusu gündeme gelince, “MHK Başkanı’na öneriyorum. Kim, kimle davalıysa bu iş sonuçlansın. Şu hakem bu takımın maçına gidemez diyorlar. Maç yönetecek hakem sayısı azalıyor ve bu durum MHK’nin de işini güçleştiriyor. Eğer bu bir fedakârlıksa ben bunu yapıyorum. Selçuk Dereli de Cüneyt Çakır da Fenerbahçe’nin maçlarına gelsin” dedi.
Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ile MHK Başkanı Oğuz Sarvan’ın da davetli olarak katıldığı toplantıda Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın söz konusu uzlaşmazlıkların giderilmesi yolundaki konuşması üzerine devreye giren Aziz Yıldırım’ın sözleri büyük destek gördü. Yıldırım’ın bu girişimi, Türk hakemliğinin ve futbolunun geleceği açısından tarihi bir adım olarak değerlendirildi.
Mecnun Otyakmaz’a destek veren Aziz Yıldırım, MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a dönerek, “Kurul başkanı olarak bu sorunu çözün. Eğer çözemiyorsanız bile kim kiminle davalı ise o hakemi o takımın maçına çekinmeden gönderin” diye konuştu.
Hakem hatalarının tavan yaptığı ve eleştiri oklarının federasyon ile MHK’ye yöneldiği bir ortamda bu diyalog “federasyona ve hakemlere tam destek” olarak yorumlanırken çeşitli öneriler de tartışıldı.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in hakemliğin tam profesyonelliğe geçmesi önerisinin yanı sıra, hakemlerin görgü ve deneyimlerini artırabilmesi için Avrupa’daki önemli karşılaşmaları izlemesinin sağlanması fikri de dikkat çekti.

MHK’ya tam destek

Hakemlik müessesinin kısa, orta ve uzun vadeli projelerle desteklenmesinin tartışıldığı toplantıda, spor programlarında hakemlerin kişilik haklarına yönelik yayınların yasal düzenlemelerde kontrol altına alınması ve özellikle hakem yorumcularının amacını aşan ifadeler kullanmasının önüne geçilmesi istendi.
Kulüplerin öneri ve şikayetlerini dinleyen MHK Başkanı Sarvan, ligin ikinci yarısında hata yapan hakemlerin dinlendirileceğini ifade etti.
Toplantıya Galatasaray maçı sonrası MHK başkanına yönelik ağır ifadeler kullanan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in yanı sıra hiçbir kulüp temsilci katılmazken, Galatasaray adına Adnan Sezgin yer aldı.
Gençlerbirliği ve Ankaragücü kulüp başkanları da toplantıda yoktu.
Vakıf açıklamasında ise “Geçmişteki olayları geride bıraktık. MHK değişse bile lig mevcut 34 hakem ile tamamlanacak. Vakıf olarak federasyonu ve MHK’yi destekliyoruz” mesajı verildi.

Anadolu’ya prim


Turkcell, sponsorluğunu üstlendiği 14 Anadolu kulübünden birinin Turkcell Süper Lig’de şampiyon olması halinde, 500 bin dolar ödül vereceğini açıkladı. Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da katıldığı, Conrad Otel’de düzenlenen basın toplantısında ikinci olan takıma 250 bin, üçüncü olana veya UEFA Kupası’na katılan kulübe ise 150 bin dolar destek vereceklerini bildirdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?