19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Yıldırım'dan yıldırım gibi müjde

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 1. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreninde transfer çalışmaları ile ilgili açıklamalar yaptı, Brezilyalı golcünün geleceğini, Roberto Carlos'un ise zor olduğunu söyledi...

1. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen devir teslim törenine katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, töreni izleyen gazetecilerle samimi bir şekilde sohbet ederek transfer çalışmalarıyla ilgili ilginç açıklamalar da yaptı. 

Gazetecilerin sarı - kırmızı renklerden oluşan görevli yeleği giymesi hakkında şaka yapan Yıldırım, yelekleri giyenler arasında Fenerbahçe taraftarı olup olmadığını sordu. Yıldırım, bazı muhabirlerin Fenerbahçeli olduğunu öğrenince hem güldü, hem de muhabirlerin her yerde böyle tek tip kıyafet giymesinin daha iyi olacağını söyledi. 

Sohbet sırasında gazetecilerin transferlerle ilgili sorularına da yanıt veren Yıldırım, dünyada sol kanat oyuncusu sıkıntısı çekildiği için Roberto Carlos'u Real Madrid'in bırakmasının zor olduğunu söyledi.

Garanti verdi
"Transferler gerçekleşecek mi?" sorusuna, "Biz hangi söylediğimizi gerçekleştirmedik ki?" yanıtını veren Yıldırım, Brezilyalı Ricardo Oliviera'yı soran gazetecilere, "Gelecek" yanıtını verdi. 

Aziz Yıldırım son olarak başkanlığı bırakıp bırakmayacağı sorusuna ise, "Kalbi sıfırladık, görevimizin başındayız" karşılığını verdi. Yıldırım, Aurelio'nun Türk vatandaşlığına geçmesi için 5 yıl beklediklerini, Nobre'nin ise 3 yıl sonra vatandaşlığa geçtiğini de söyledi.
Bu arada Sao Paulo takımında kiralık oynayan Ricardo Oliviera ise hafta sonu kulübü Real Betis ile masaya oturacağını, transferi konusunda henüz net bir şeyin olmadığını açıkladı.

Zico'ya yaylım ateş!
Japonya Futbol Federasyonu Başkanı Saburo Kawabuchi, Japon Milli Takımı'nın eski, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Zico'yu ağır dille eleştirdi. Brezilyalı hocayı henüz Dünya Kupası başlamadan kovmayı düşündüğünü ancak takım finallere kalınca bundan vazgeçtiğini söyleyen Kawabuchi, "Milli Takım'da futbolculara hiçbir katkısı olmadı. Ya Zico çok saftı, ya da bizim futbolcular onun metodlarını uygulayacak kadar zeki değildi" dedi.

Hazırlıklar sürüyor
Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçının hazırlıkları dün yaptığı tek idmanla sürdürdü. Teknik Direktör Zico yönetiminde 1.5 saat süren idmana milli takımdan dönen futbolcular da katılırken sakatlıkları bulunun Luciano ve Anelka çalışmada yer almadı. Milli takımdan dönen oyuncular koşunun ardından antrenmanı bıraktı. Diğer futbolcular ise kanatlardan yapılan ortalarla gol çalışması yaptı. Zico'nun Rizespor karşısında Gençlerbirliği maçının kadrosunu bozmayacağı bildirildi.

Gelmeden coşturdu!
Diego Lugano, Türkiye'nin en büyük takımına transfer olduğunu söyledi, "Bugüne kadar Sao Paulo'ya zarar vermemek için sustum" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Uruguaylı futbolcu Diego Lugano, Türkiye'ye gelmeyeceği yönünde çıkan haberler üzerine, "Fenerbahçe'ye gitmemeyi aklımdan hiç geçirmedim. Suskun kalmamın tek sebebi Sao Paulo'ya saygısızlık etmek istemediğim içindir" dedi.
Lugano, Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Türkiye'nin en büyük takımına transfer olduğunu ve tam 1 ay önce sözleşme imzaladığını ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Fenerbahçe ile her konuda anlaştım. Kulüp yetkilileriyle, Libertadores Kupası'nda maç kazandığımız müddetçe burada bulunacağım konusunda anlaşmaya varmıştım. Bu konuda bana anlayışla yaklaştılar. Gazeteciler kupa devam ettiği müddetçe benden Fenerbahçe ile ilgili bilgiler almaya çalıştılar, ama ben Sao Paulo'ya zarar vermemek için suskun kalmayı tercih ettim."

Luciano şoku
Sarı - lacivertli ekibin Güngören Belediyespor ile yaptığı hazırlık maçında sakatlanan Luciano'dan kötü haber geldi. Brezilyalı oyuncunun dün MR'ı çekilirken, kulüp doktoru Ethem Kavukçu, Luciano'nun daha önce sol kasığındaki sorunun sağ kasığında da olduğunu belirlediklerini belirterek, "Ne zaman iyileşeceği ancak önümüzdeki günlerde netlik kazanır" dedi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 04:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?