15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Yıldırım'dan Zico açıklaması

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne Inter galibiyeti ile başlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin Ekim ayı sayısında yer alan yazısında, Şampiyonlar Ligi'ne değinerek, şöyle konuştu:

“Şampiyonlar Ligi heyecanına Inter gibi büyük bir devi evimizde yenerek başlamak ve Fenerbahçe'nin neleri yapabileceğini bir kez daha dünya futbol kamuoyuna gösterebiliyor olmak hepimizi fazlasıyla gururlandırmıştır. Şampiyonlar Ligi maçları esnasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun ve burada verilen hizmetlerin her zaman üst düzey olması, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Avrupalılığını her alanda sergilemeye mecbur olduğu bir kriter haline getirmiştir. Bundan sonraki dönemde de profesyonel futbol takımımızın, Şampiyonlar Ligi maçlarından bir önceki yıllara göre daha iyi sonuçlar alacağına inandığımı tekrarlamak istiyorum. Bu düşünceye lütfen sizler de inanın.”

LİGDEKİ ŞAMPİYONLUK

Aziz Yıldırım, lige ne kadar kötü bir başlangıç yapsalar da şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını ifade ederek, “ Hepimizin inanması gereken bir diğer konu ise; profesyonel futbol takımımızın, her ne kadar lige kötü bir başlangıç yapmış olsa da önümüzdeki maçlar sonrası diğer takımlar arasından rahatlıkla sıyrılacağı ve yaşadığımız sezona da tekrar şampiyonluk damgasını vuracağıdır” diye konuştu.

“ZICO, MUKAVELESİNİN SONUNA KADAR TAKAMIN BAŞINDA...”

Birkaç beraberlik sonrası, oyuncular ve teknik direktör Zico hakkında yetersiz kaldıklarına dair yazılanların, haklı eleştiriler olduğu inancını taşımadığını dile getiren Yıldırım, “Bazı medya organları, resmi yayın organlarımızdan ne kadar yalanlasak bile, hala yeni oyuncu ve teknik direktör transfer haberlerini sürdürmekte, hem de bunu resmi transfer sezonu bitmiş olmasına rağmen yapmaktadır. Yinelemek isterim ki; Arthur Antunes Coimbra (Zico) mukavelesinin sonuna kadar takımının başında kalacaktır” dedi.

“KARŞIMIZDA ÇOK ENGEL VAR”

Yıldırım, Turkcell Süper Lig'de puan farkları ve geçmiş yıllara göre yapılan istatistiklerin, günümüz futbolunda artık hiçbir takım için bir anlam ifade etmediğini belirterek, “Sahada koşan, yüreğini koyan, terini döken ve pes etmeyen oyuncuyu 'Büyük Fenerbahçe taraftarı' her zaman alkışlamıştır. Bundan sonra da böyle olacaktır. Yeter ki hepimiz tribünlerde sabırlı olmasını bilelim. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sadece rakiplerimizle mücadele halinde değiliz. Karşımızda bir çok engel var. Birilerine göre hala Fenerbahçemiz, Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmemektedir. Aldıkları 'Yabancı oyuncu' kararı bunun açık ispatıdır” şeklinde konuştu.

BÜTÜN BRANŞLARDA BAŞARI...

Bu sezon her branşta mücadele eden Fenerbahçe sporcularının, 100. yılda olduğu gibi Fenerbahçelilik bilinciyle mücadele edeceğini ve Fenerbahçe taraftarından alkışı hak ederek kendi kulvarlarında yine şampiyon olacağını belirten Yıldırım, “Fenerbahçemiz, bütün branşlarıyla artık vizyonunu ne kadar büyüttüğünün işaretlerini kamuoyuna bir bir sunmaya devam etmektedir. Başkan ve yönetim kurulu olarak onların her türlü problemlerinin çözümünde yanlarında hazır olduğumuzu tekrarlamak istiyorum” dedi.

2011 FINAL FOUR İÇİN RESMİ BAŞVURU

Aziz Yıldırım, UEFA Kupası 2009 finalinin, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacağının kesinleşmesinden sonra, Avrupa basketbolunun üst düzey yöneticilerine, 2011 yılında Final Four'un İstanbul'da ve Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde düzenlenmesi için resmi başvuruda bulunduklarını söyledi.

Bütün branşlarda her zaman başarıyı hedefleyen Fenerbahçe'nin bu şekilde düşünmesi ve bu doğrultuda kendisine yeni hedefler koymasının, hem Türk sporu açısından hem de Fenerbahçe'nin geleceği bakımından önemli bir düşünce olduğunu dile getiren Yıldırım, “2009 UEFA finalinden sonra, inşa edeceğimiz 12 bin kişilik yeni spor kompleksimizle hedefimiz; 2011 yılında Avrupa basketbolunun şampiyonu olmak ve bu iki kupada da Fenerbahçemizin finali kendi seyircisi önünde oynaması olacaktır” diye konuştu.

UEFA BAŞKANININ ZİYARETİ

Başkan Yıldırım, UEFA Başkanı Michel Platini'nin kulübü ziyareti ile ilgili olarak da şunları söyledi:
“UEFA Başkanı Sayın Michel Platini, UEFA 1. Asbaşkanı Sayın Şenes Erzik, UEFA Genel Sekreteri Sayın David Taylor, UEFA İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü Sayın William Gaillard ve UEFA Başkan Danışmanı Sayın Kevin Lamour'ın stadımızı ve kulübümüzü gezmeleri, bizleri ve tüm Fenerbahçe camiasını onurlandırmıştır. Bu ziyaret, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün dünya futboluyla birebir ilgili olan kurumlarla ne kadar iç içe olduğunun önemli bir göstergesidir.”

100. YIL KUTLAMALARI

27 Ekim'de yapılacak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında 2. dönem tesis ataklarında neler yapacaklarını açıklayacağını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

“Camiamıza yakışır hedefler koymaktaki niyetimiz ve bu yönde attığımız adımları sizlerle ve kamuoyunla paylaşacağım. Kulübümüzün 100. yılı henüz bitmedi. Kutlamalarımız var gücüyle devam etmektedir. Dünyaca tanınmış ünlü sanatçı Beyonce'un konserini daha çok Fenerbahçeliyle buluşturma imkanı sağlamak amacıyla bu 100. yıl etkinliğimizi 24 Ekim 2007 Çarşamba akşamı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızda yapıyoruz. Fenerbahçe Kart sayısının 100 bin sınırına geldiğini duyuyorum. Bu organizasyon bugüne kadar spor kulüpleri içinde yapılmış en büyük taraftar organizasyonlarından biridir. Tüm kart sahiplerine buradan katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”

AA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 15:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alparslan gül IP: 88.229.75.xxx Tarih : 6.10.2007 12:03:28

FENERBAHÇEye gelmiş en büyük başkan AZİZ YILDIRIM dır.FENERBAHÇE tek başına bir CUMHURİYET dir......