30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Yollar resmen ayrıldı

2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turunda Hırvatistan engeline takılan A Milli Takım’da teknik direktör Guus Hiddink ile yollar ayrıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile yaptığı görüşmenin ardından, Hollandalı teknik adamın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı.

TFF'den yapılan ''Guus Hiddink'e teşekkür ederiz'' başlıklı açıklamada, ''Sayın Guus Hiddink'e görevde bulunduğu süre içindeki hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz. A Milli Takımımızın yeni teknik direktörü ve idari kadrosu ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecektir'' denildi.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turunda finallere katılma hakkını Hırvatistan’a kaptıran A Milli Takım, Hiddink ile, son 5 organizasyonun en kötü performansını sergiledi. Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinde bundan önce en kötü performansını Euro 1992 finalleri öncesi yaşamıştı.

2010 Dünya Kupası elemelerinin ardından A Milli Takım'ın başına getirilen Hiddink, ay yıldızlıları 2012 Avrupa Şampiyonası finalerine taşıyamayınca görevinden ayrıldı.

 

...
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 15:38:36
Güncelleme :16 Kasım 2011 Çarşamba 17:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?