18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Yönetim şoke oldu

Beşiktaş'ta Başkan Yıldırım Demirören'in bir televizyon kanalında, "görevi bırakıyorum" açıklamaları gündeme bomba gibi oturdu, yönetim şoke oldu.

Demirören'in açıklamaları üzerine camiada adeta kararından vazgeçirilmesi için seferberlik ilan edildi. Antalya'da tatilde olan Başkan Yıldırım Demirören'in istifa kararından hiç bir yöneticinin haberi olmadığı ortaya çıktı. Başkan'ın sürpriz çıkışı üzerine yöneticiler dün kendi aralarında olağanüstü bir toplantı yaparak, Demirören'e, "Birlikte geldik. Birlikte geliriz" mesajını iletecek.

Divan Kurulu da olağanüstü toplanıp, Başkan'a ayrılmaması yönünde baskı yapma kararı alacak.

Yöneticilerin, kendi başına karar aldığı için tepki gösterdiği Başkan'ın ise, "Söyleşi yapmak için gelmişlerdi. Konuşmamızın bitiminde, 'kapat şu kamerayı sohbet edelim' dedim. Ne var ki kayıt yapılmaya devam etmiş. Yani gizli çekim yapmışlar. Sadece dertleştim" dediği ifade edildi.

Demirören'in bu açıklamaları üzerine bazı idareciler ise, "Madem ki 'sohbet' olduğunu söylüyorsunuz, o zaman tatili yarıda bırakın, İstanbul'a dönün. Gaziantepspor maçında tribündeki yerinizi almanız gerekir" ifadesini kullandı. Demirören'in buna rağmen maça gelmeyeceği öğrenildi.

Senaryo iddiaları

Antalya'da patlayan 'istifa' olayının, senaryo olduğu da ileri sürüldü. Başkan'la yapılan söyleşi kasetinin 80 dakikalık olduğu öğrenilirken, bazı çevreler, "Önce konuşuyor, sonra gizli çekim olduğunu iddia ediyor. O zaman çıksın yalanlasın. Neden sessiz kalıyor? Bu tamamen bir senaryodur. Bu tür söylemlerle camianın nabzını ölçüyor, güvenoyu arıyor" yorumunu yaptı.

milliyet
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 13:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?