22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

'Yuh'lanan Alex maça sakat çıktı

AZ Alkmaaar'a karşı oynanan ve 3-3 sona eren UEFA kupası 3. Tur ilk maçında "yuh"lanan Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza'nın sakat sakat oynadığı ortaya çıktı.

3 yıldır formasını giydiği Sarı-Lacivertli takımda ilk kez taraftarın tepkisini alan Brezilyalı oyuncunun düştüğü durum, camiada büyük sıkıntı ve moral bozukluğuna yol açtı. Ligin ikinci yarısında bir türlü istediği performanıs ortaya koyamayan Alex’e medyanın da kontratı ile ilgili yüksek ücret istediği şeklindeki haberler yapması Fenerbahçe taraftarının sabrını taşırırken, olayın perde arkasında bir gerçek ortaya çıktı.Fenerbahçeli taraftarların göz ardı ettiği konu Alex’in iğne ile sahaya çıkmış olması.

Antalya kampınını ilk günlerinde kasığından sakatlanan ve takımdan ayrı olarak çalışan yıldız futbolcu Alex De Souza, henüz sağlığına tam olarak kavuşamadı ve bu yüzden de tam kapasite ile oynayamıyor. Zaman zaman kasığındaki ağrıları nükseden Alex’in AZ Alkmaar maçı öncesi de kasığında yine bir ağrı hissettiği ifade edildi. Maç öncesi kontrole giren Brezilyalı oyuncuya ağrılarının dinmesi için Kulüp Doktorları tarafından iğne vuruldu.

İğne ile sahaya çıkan Alex’in sahada kendisini çok zorlaması durumunda sakatlığının nüksedebileceği ve takımdan uzun süre ayrı kalabileceği söylenmesine rağmen, bu maçta oynamak istediğini dile getiren Brezilyalının AZ maçında bu yüzden kötü oynadığı ifade edildi. Taraftarlar ise kötü futbolun faturasını uzun zamandır patlama beklediği Alex’e kesmiş oldu. 

Brezilya basını: Alex, Cruzerio'ya dönmek istiyor

Brezilya'nın önemli spor gazetelerinden Globo, Fenerbehçe'nin yıldız futbolcusu Alex de Souza'nın sezon sonunda Cruzeiro Kulübü'ne dönmek istediğini iddia etti.

2002-2004 sezonlarında formasını giydiği Cruzeiro Kulübü'nün idol futbolcularından biri olarak gösterilen Alex de Souza'nın, Fenerbahçe ile sözleşmesini yenilemek istemediğini öne süren Globo gazetesi, "Alex, Cruziera'ya geri dönmek istiyor" ifadesini kullandı.

Alex ise gazetedeki açıklamalarında, "2-3 ay öncesine kadar Fenerbahçe'de devam etmesinin neredeyse garanti olmasına rağmen, şu anda her şeyin değiştiğini ve takımın zor bir dönemden geçiyor olması nedeniyle şu anda sözleşme yenilemesinin mümkün olmadığını" söyledi.

Alex, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Her şey değişiyor. 4 ay öncesine kadar halen Avrupa futboluna devam etme eğilimindeydim. Ama Cruzeiro'ya dönme olasılığı gerçek. Bu tip şeyler çok kısa zamanda değişebilir. Mayıs ayına kadar bir pozisyon alacağımı düşünüyorum."

Cruziero Teknik Direktörü Paulo Autuori ise, "Alex mükemmel bir futbolcu. Eğer buraya dönme olasılığı varsa bundan büyük memnuniyet duyarım" dedi.

Hürriyet,A.A
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 16:18:27
Güncelleme :17 Şubat 2007 Cumartesi 17:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ekrem Şeremet IP: 85.103.105.xxx Tarih : 18.02.2007 00:56:06
eski alex olmuyorsa gitmesi biz Fenerbahçeliler için bir kurtuluştur.Fenerbahçeyi hep 10 kişi oynatıyor.Yönetimde başarı için hemen kararını vermeli alex'i ya uyarmalı yada biletini kesmeli.alexsiz FENERBAHÇE daha iyi oyadığını yönetim ve Zico görmeli.Hemşericilik FENERBAHÇE'ye zarar veriyor.