28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Yunan Spor Bakanı: "FIFA acele etti"

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), Yunan hükümetinin futbol federasyonu seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle, Yunan takımlarını uluslararası müsabakalardan men etmesi, Spordan Sorumlu Bakan Yorgos Orfanos tarafından, "FIFA acele etti. Konu önümüzdeki haftaya kadar son bulacak" şeklinde değerlendirildi.

Orfanos'un açıklamalarını "rahatlatıcı" olarak niteleyen Yunan basını, Bakanın, "Yunanistan'ın ululararası organizasyonlardan men edilmesi tehlikesinin bulunmadığını" ifade ettiğini yazdı.

Orfanos'un, "Geçtiğimiz 29 Mayısta Zürih'te yapılan görüşmede, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile biraraya geldiği ve temaslarda Federasyon-FIFA ilişkilerindeki sorunların ele alındığını" kaydettiğini belirten Yunan basını, varolan spor kanunu üzerinde yapılacak olan değişikliklerin bugün parlamentoda görüşülmesinin beklendiğine de dikkati çekti.

Yunan basını, Orfanos'un "Tabii ki birtakım kişilerin acelesini anlayamıyoruz veya belki de anlıyoruz" ifadesine de yer verdi.

Orfanos'un FIFA'nın dünkü açıklaması sonrasında "sıkıntıya düştüğünü" belirten basın organları, bakanın "FIFA'da acele etmekte iyi etmiyorlar, verilen süre 15 Temmuz'da sona eriyordu, dün değil" dediğini de okuyuculara taşıdı.
A.A.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 12:41:06
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 12:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?