31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Yunanlılar Türkiye'yi destekledi

Türkiye-Hırvatistan maçı, karşılaşmanın kendisi dışında başka ilginç olaylara da sahne oldu.

Yunanistan'da maçı seyreden futbolseverlerin büyük bölümünün Türkiye'yi desteklemesi şaşkınlık yarattı.

Öte yandan karşılaşma öncesinde ve sırasında taraftarların şovu vardı.

Maçın oynandığı Viyana'da çok sayıda Türk ve Hırvat'ın yaşaması "İki ev sahibi karşı karşıya" yorumlarına neden oldu. Beklenenin aksine tribünlerde çoğunluk Hırvatların olsa da, Türk taraftarlar takımlarına maç boyu inanılmaz bir destek verdiler. Karşılaşma öncesinde kalabalık Hırvat taraftar grubu, polisin ses bombası atması üzerine dükkanları taşladı.

Avrupa'yı uyutmadık
Maçın bitimiyle birlikte Türkiye'nin yarı final coşkusu sadece yurtta değil Avrupa'nın her köşesinde sabaha kadar yaşandı..

Türkiye'nin Hırvatistan'ı eleyerek Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale çıktığı maçın ardından yurtta ve Avrupa'nın her köşesinde adeta bayram yaşandı. Heyecan fırtınası şeklinde geçen karşılaşmada penaltı vuruşlarının ardından zafer gelince herkes sokaklara döküldü. İstanbul'da; önceki maçların aksine sadece meydanlar değil, ara sokaklar bile galibiyet coşkusu yaşayan insanlarla doldu. Ankara ve İzmir'de de büyük kalabalıklar sabahın ilk saatlerine kadar zaferi kutlarken Edirne'den Ardahan'a kimse uyumadı.

VİYANA'YI FETHETTİK
Türkiye coşkusu Avrupa'nın ve dünyanın her köşesine yayıldı. Maçın oynandığı Viyana Türkler tarafından adeta 'fethedilirken' kutlamalar tüm gece boyunca sürdü. Almanya'da tam bir Türk gecesi yaşanırken gurbetçilerimizin yaşadığı her ülkede benzer görüntüler yaşandı. Avrupa'nın dışında dünyanın diğer köşelerinde de Türkiye'nin zaferi sokaklara taştı. ABD ve Avustralya gibi futbolun çok da popüler olmadığı ülkelerde yaşayan Türkler bir araya gelerek izledikleri maçın ardından sokaklara döküldü. Kutlamalar sabaha kadar sürdü.

...
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 06:53:46
Güncelleme :21 Haziran 2008 Cumartesi 06:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?