20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

‘Yürüyerek şampiyon olmalıydık’

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Zico ile henüz kesin bir anlaşmaya varmadıklarını söyledi, “Geçen yıl kaçan şampiyonluğu kabul edemiyorum. Hocamızla görüşmelerimiz sürüyor. Aradaki sorunları çözebiliriz. Ancak aksi halde de B planımız hazır” dedi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın günlerdir merakla beklenen açıklamaları sarı-lacivertli camiada hayal kırıklığı yarattı. Yıldırım ne teknik direktör konusunda, ne de transferler hakkında net bir bilgi vermekten kaçınırken, planlarını anlattı, geride kalan sezonun analizini yaptı.


Sezonu ikinci bitirmelerine çok üzüldüğünü belirten Yıldırım, “Denizli’de kaçan şampiyonluktan daha çok üzüldük. Çünkü kadro olarak çok iyiydik ve rahatça kazanabilirdik, olmadı. Oyuncular da Avrupa’ya konsantre oldular ama içeriye bir türlü konsantre olamadılar. Bu yüzden şampiyonluk gelmedi. Fenerbahçe’nin şampiyon olamaması başarısızlıktır Türkiye’de. Ama Alex’in de en az bizim kadar üzülmesi ve rahatsız olması bizi ileriye dönük olarak umutlandırıyor. Fenerbahçe’nin her zaman şampiyonluk mücadelesinin içinde olması için çalışıyoruz. Üzülüyorum çünkü kadro olarak da yönetim olarak da kulübün yönetim yapısı olarak da Türkiye’nin en iyisiyiz. En iyilerin olduğu yerde başarısızlık olmasına ben çok üzülüyorum. Başaramıyorsanız bir eksiklik var demektir. Ben bu eksikleri biliyorum ve gidereceğim. Bu rahatlık bazen zararlı oluyor bunu ortadan kaldıracağız” dedi.

‘Terim’le ilgili düşüncemiz yok’
Fatih Terim ile ilgili bir düşüncelerinin olmadığını tekrarlayan Aziz Yıldırım, “Zico’yla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Geçen sene şampiyonluğu kaybetmeyi ben kabul etmiyorum, edemiyorum. Geçen sene bizim yürüye yürüye şampiyon olmamız lazımdı. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Biz Zico’yu getirdiğimizde kimse ona inanmıyordu, biz destek olduk. Bu hoca nereden çıktı diyenler bugün gönderilmesini istemiyor. Benim tahminim aradaki sorunları geçeriz ama geçmemek de sorun değil. İleriye dönük büyümesi için her şeyi yaparız Fenerbahçe’nin. Teknik Direktör konusunda A planı, B planı her şey hazır” ifadelerini kullandı.
Kaçan şampiyonluğu sakatlık olaylarına bağlamanın yanlış olduğuna da değinen Yıldırım şunları söyledi:
“Tüm sorun konsantre olmamak ve Türkiye ligini hafife almak. Galatasaray maçında yapılan hata tabii.Volkan’ın sakat sakat oynaması fedakarlık ama oynamaması lazım. Profesyonellik anlayışı var burada. Sonuçta bir yılın emeği boşa gitti o maçta. Doktorlar teşhisi koyarlar ve iyileştirme ile ilgili bilgilendirmeler yaparlar. Bazı arkadaşlar kendi hatalarından doğan sorunlar yaşadılar. Deniz Barış mesela. 15 günde iyileşir dediler sonra iyileşmedi. Kavga etmiş dışarıda, camlar girmiş ayağına. Kimseye söylemiyor. Bu sefer ameliyat falan iş uzuyor. Appiah normal sezonda sakatlandı ameliyat oldu. Ameliyattan sonra iyi bir bakım yapması lazımdı, o çalışmayı aksattı. Carlos’un ayağında bir delik vardı ama o ille de oynayacağım diye inat ettiği için çıktı antrenmana. “Yapma” dediler, dinlemedi. Kayseri maçında da oynadı. Hatta oynatmıyor diye hocasına kırgınlığı oldu. Ve sezonu kapattı. Burada doktorun da hatası var oyuncunun da var. Bunu önümüzdeki dönemde çözeceğiz. Yeni dönemde doktorları daha sıkı denetim altına alacağız. Biz de gereken harcamaları yaparak iyi bir ekiple bu işi sürdüreceğiz.”

Nihat’ın gelmesini isterim
“Nihat’ı isterim. Onun gibi kaliteli hangi oyuncu varsa, kim olursa olsun hepsini almak isterim. Ben eğer yerli oyuncu kalitesini yükseltirsem 16-17-18 yaşında Avrupa takımlarının getirdiği gibi oyuncular getireceğim. Onları burada büyütüp gerekirse satacağım. Ama bunun için benim elimde kaliteli yerli olması lazım. Bu olmadığı zaman bunları yapamazsın. Yabancıyı şimdi böyle getirsek kimse sabretmez bunlara. 6+5 kuralı çıktıktan sonra ben bu sisteme geçmek istiyorum.”

Emre’ye 4.5 milyon euro ödedik
“Biz 3 yıl önce Inter’de oynarken de Emre’yi transfer etmek istiyorduk ama Newcastle’a gitti. Benim düşüncem şu; Futbol kaliteli oyuncularla oynanır. Kaliteli oyuncunuz yoksa o zaman galibiyetler ve başarılar tesadüfen gelir. Kaliteli oyuncularda hep bir devamlılık vardır. Bunlar bütün branşlar için geçerli. Futbol takımının da başarılı olmak için kaliteli oyuncularla donanmış olması lazım. Bundan dolayı biz de kadromuzda kaliteli oyuncular olmasını istiyoruz. Yabancı istememizin nedeni bu işte. Ben yabancı hayranı değilim. Kaliteli oyuncu alacağız diye hiçbir zaman Fenerbahçe’de oynayamayacak oyuncu getirdik mi? Ortega, Anelka, Alex, Appiah, Hooijdonk, Edu, Lugano... Bugün Edu ve Lugano’yu İtalyan kulüpleri istiyor. Emre transferi ile ilgili kulübüyle anlaşma sağlanmıştır. 4 yıllık anlaşma yapıldı, 4,5 milyon euro bonservis bedeliyle. Yüzde 5 yetiştirme bedeli de dahil.”

Semih ile anlaştık
“Semih ile anlaşmamızı yaptık. 2 sene daha kulüpte kalacak. Aurelio’yla ilgili duyumlar aldık. Oyuncumuzla görüşebilirler, konuşabilirler, alabiliyorlarsa da alabilirler. Bu anlayışların artması lazım. Değişimler olması lazım. Bunlardan rahatsızlık duymamamız lazım. Benim de aklımda ‘şu oyuncu gelse’ diye düşünceler var. Bu takımda oraya giderler, oradan buraya gelirler. Benim kalitemi yükseltecekse gelsin. Onun için benim bakış açım böyle. Aurelio konusunda sözleşmesini uzatmak için federasyona müracaat ettik. Oyuncunun gönlünü de almak için her şeyi yapacağız.”

Maldonado kaliteli ama...
“Bugün bütün Avrupa takımlarında dünya kadar oyuncu var. Bunlardan birini getirip, ‘yabancı aldık’ demek olmaz. Mesela Maldonado. Çok iyi oyuncu ama burada oynayamadı. Cruzeiro’yu Alex’le beraber şampiyon yaptılar. 6+2 sistemine biz karşıyız. Çünkü zararlı. 6 oyuncu kaliteliyse diğer 2 tanesinin mutlaka daha az kaliteli olması lazım. Aynı kalitede olursa sorun çıkar. Edu oynuyor, Lugano oynuyor, Carlos oynuyor. Bizim defansımız Sevilla’da olsaydı onlar kupayı kaldırmışlardı. Onların forveti bizde olsa biz kaldırmıştık. Alex, Deivid var. Appiah, Maldonado, Kezman var.”

Üç santrforla görüşüyoruz
“3 tane santrforla görüşmeler yapıyoruz. İki tanesi hiç basında çıkmadı. Bunlardan bir tanesini mutlaka getireceğiz. Bizim Appiah’la bir sorunumuz var. FIFA ne karar verecek bakacağız. Bu hakkımı santrfordan yana kullanacağım. Maldonado ve Kezman kalıyor geriye. Biz Kezman’ın kalmasından yanayız. 2,5 milyon euro ödeyeceğim artık Kezman’a. Biz takasta kullanmayacağız bu oyuncuyu. Bizim oyuncumuz değerlidir. Ha benim oyuncumu alıyor üzerine bana maddi bir şeyler de veriyorlarsa tamam. Ama oyuncu takası yapmam. Parasını da alsa yabancı eğer oynamıyorsa rahatsızlık duyar. Fenerbahçe Kulübü bir tane daha santrfor alacak santrforu 4 olacak. Bir tane daha alacağız. Türk ama burada değil. Onu da bilsinler. Fenerbahçe daha iyi olacak hem içeride hem dışarıda.”

Kaleci alabiliriz
“18 kişilik kadroda altyapıdan yetişmiş 2 oyuncu kuralı var. Bizde Volkan Babacan ve Gürhan var. Volkan’ı koymadığımız zaman başka bir kaleci almamız lazım PAF takımdan. Oyuncu koymak biraz riskli, çünkü sahada kullanacağın oyuncu azalıyor. Ama şunu söyleyelim; Volkan Demirel iyi kaleci. Daha çok çalışırsa ileriki yıllarda çok iyi kaleci olacak. Ama yalnız onunla gitmek de biraz tehlikeli olabilir. Yerli veya yabancı birini alabiliriz. Daha zamanımız var. Kezman, Appiah. Bu konular netleşince yeni bir değerlendirme yapabiliriz. Geçen sezon 900 bin lira alan Serdar’ın menajeri geldi, 2 milyonlardan bahsetti. Hiç konuşma bile yapmadık. Türkiye’de yüzde100 enflasyon mu var yahu?”

Önder gitti
“Önder Turacı hocadan şikayetçi. “Beni oynatmıyor” diyor. Halbuki yanlış. Şans verdi hoca, kullanamadı. Bir de yüksek para istedi. Biz 1,2 milyon verdik, o 1,8 istedi. Gitti Moskova’ya imza attı. Ayrıldı Fenerbahçe’den. Sağ ve sol bek sıkıntılarımız var. Bunları bulabilirsek alacağız Türkiye’den. Stoper de bakıyoruz. Ama genç ileriye dönük. Lugano ile Edu’ya teklifler yağıyor ama biz kimseyi vermeyi düşünmüyoruz.”

...
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 07:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert akgün IP: 85.98.156.xxx Tarih : 4.06.2008 20:23:11

bizi kim tutar en çok istediğim oyuncu carlostu oda oldu ama futbolu bırakmasa