28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Zafer Federer'in

Avustralya'da devam eden Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkek final mücadelesinde İsviçreli 1 numaralı seri başı Roger Federer, Güney Kıbrıslı Marcos Baghdatis'i yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Yılın ilk Grand Slam mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda zafer dünyanın 1 numaralı raketi İsviçreli Roger Federer'in oldu. Federer, seri başı olarak turnuvaya katılamayan ancak oldukça başarılı maçlar çıkarttıktan sonra sürpriz bir şekilde finale kadar yükselen Güney Kıbrıs Rum Kesimi tenisçisi Marcos Baghdatis'in rüyasını sona erdirdi ve final mücadelesini 4 set sonunda kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Marcos Baghdatis, final mücadelesinde de oldukça başarılı bir performans sergiledi ve güçlü rakibini ilk sette 7/5 yenerek 1-0 öne geçti. Ancak 2. sette toparlanan İsviçreli Federer, rakibine 2. seti kazanma şansı tanımadı ve oldukçalı çekişmeli geçen 2. seti 7/5 alarak setlerde 1-1'lik eşitliği sağladı. Roger Federer, son sette ise Rum tenisçi karşısında oldukça rahat bir maç çıkardı ve bu seti de 6/0 aldı.

Toplam 2 saat 46 dakika süren mücadelenin son setinde de rakibine şans tanımayan Federer, bu seti de 6/2 alarak 7. kez final mücadelesi verdiği Grand Slam'lerde 2. Avustralya Açık zaferine ulaştı. Federer, bu zaferle birlikte 900 bin dolar para ödülünün de sahibi olurken kariyeri boyunca kazandığı para ödülünü de 21 milyon 274 bin 573 dolara çıkarmış oldu.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda ise zafer, Belçikalı Justine-Henin Hardanne'yi yenen Fransız tenisçi Amelie Mauresmo'nun olmuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 15:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?