30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Zafer sonunda Trabzonspor'un

rabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sadri Şener, Hansa Rostock'ta forma giyen Zafer Yelen konusunda, kulübüne faks yoluyla bir teklif yaptıklarını, Salı akşam saatlerinde aldığı bilgiye göre teklifin kabul edildiği belirtti.



Şener, bordo-mavili takımın Gerede kampını ziyaret etti. Başkan Şener, burada kafile başkanları Kenan Sönmez, Ali Rıza Egemen ve genel sayman Mahmut Aksu ile birlikte çeşitli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'un transfer çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren başkan Şener, şunları söyledi: "Zafer Yelen konusunda kulübüne faks yoluyla bir teklif yaptık. Akşam saatlerinde aldığım bilgiye göre teklifimizi kabul etmişler. Bundan sonra önemli bir detay yok. Bir başka konu ise Nijeryalı oyuncu Isaac Promise. Oyuncunun avukatı bize futbolcunun serbest kaldığını söyledi. Genel saymanımız Mahmut Aksu bu konularda oldukça tecrübeli. Hiçbir takımın sözleşmeli oyuncusunu kendilerine sormadan almamız ne kulübümüze nede benim şahsıma yakışır. Kendi avukatlarıyla ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde oyuncunun bonservisinin elinde olduğu söylendi. Bunun üzerine Mahmut Bey devreye girdi ve anlaşma sağlanarak Ankara'da protokol imzalandı."

Oyuncunun ülkesinin ümit milli takımıyla birlikte olduğunu ifade eden Şener, "Nijerya finale kalırsa Isaac 20 Ağustos'ta, kalmazlarsa daha kısa sürede Trabzon'a gelecek. Bu transferle ilgili Gençlerbirliği kulübü menajeri bir açıklama yaparak oyuncunun kendileriyle protokolü olduğunu veya ödemeleri bulunduğunu söylemiş. Eğer hukuken onların malıysa kulübüyle görüşürüz" dedi.

Kaleci Sylva konusuna da değinen Şener, "Bu oyuncu bize kulübü Lille'den bonservisini 400 bin Avro'ya alacağını söyledi. Biz de sözleşme imzaladık. Sonrasında kulübü oyuncuya, biz seni ancak 900 bin Avro'ya bırakırız demiş. Trabzonspor olarak Sylva ile yaptığımız görüşmede belirlediğimiz fiyatın asla üstüne çıkamayacağımızı vurguladık. Eğer problemi çözerse transfer gerçekleşir. Olmazsa bile ben kalecilerimiz Tolga, Onur ve Yakup'a güveniyorum" diye konuştu.

Yeni oyunculardan kurulu bir kadro oluşturduklarını ifade eden Şener, şöyle devam etti: "Herkes gibi bende şampiyonluk yaşamak isterim. Ama bu kadro daha yeni kuruldu. Önce Avrupa kupalarına katılmayı ve Türkiye Kupası'nı kazanmayı istiyoruz. Eğer şampiyonluk gelirse ona da hayır demeyiz. Ama o potansiyeliniz var mı derseniz tabii ki var. Bu transferleri oyun olsun diye yapmadık. Ortada bir gerçek var ki Trabzonspor büyük bir hava yakaladı."

Gerede kampının cuma günü sona ereceğini dile getiren Şener, "Gerede sonrası Almanya'da ikinci etap kampımız başlayacak. Burada hazırlık maçları oynayacağız. Ama benim asıl merak ettiğim nokta İstanbul'da oynayacağımız hazırlık müsabakasında tribünlerin tam olarak dolup dolmayacağı. Bakalım hava oraya yansımış mı. Kombine kart satışları çok iyi gidiyor" dedi.

...
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 04:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?