28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Zico: Zamana ihtiyaç var

Fenerbahçe, UEFA Kupası 1 tur ilk maçında kendi sahasında Danimarka temsilcisi Randers'ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası Fenerbahçe taraftarları konuk ekip futbolcularını alkışladı. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Bugün bizim için kazanmak önemliydi. Rakibimiz maçı daha az bir skorla bitirme düşüncesindeyken hiç beklemedikleri bir gol buldu. Fakat oyuncularım takım oyununu hiçbir şekilde bırakmayarak oyunu çevirmesini bildi. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik, daha fazla gol atabilirdik. Önemli olan kazanmaktı, kazandığımız için mutluyuz" diye konuştu. 

Rövanş maçında 3 neticeden 2'sinin Fenerbahçe lehine olduğunu ifade eden Brezilyalı teknik adam, "Bu da demek oluyor ki avantaj hala bizde" dedi. Takımın oturması için zamana ihtiyacı olduğunu kaydeden Zico, "Taraftarın ne kadar mutlu olup olmadığını bilmiyorum. Ama ligde lider durumdayız, UEFA Kupası 1. tur ilk maçını kazandık. Yeni oyuncularımız var ve yeni oyuncularımız takımla birlikte çok kısa süredir çalışıyorlar. Birbirleriyle çalışma imkanı bulamadılar. Güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Takımın oturması için biraz zamana ihtiyacımız var" diyerek sözlerini noktaladı. 

Randers Teknik Direktörü Lars Olsen ise, tur için hala Fenerbahçe'yi favori olarak gördüğünü belirterek, "Fenerbahçe, özellikle son dakikalarda çok üzerimize geldi. Bu dakikalarda hayli zorlandık. Fenerbahçe, bizden daha iyi oynadı. Bugün biz biraz daha şanslıydık. Güzel bir sonuçla evimize döndüğümüzü düşünoyorum. Hala tur için Fenerbahçe'yi favori olarak görüyorum. Kendi sahamızda oynayacağımız maçta turu geçeceğimizden emin değilim. Biz yine de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 

Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Kezman da, Sarı-lacivertli forma altında attığı ilk gol için mutlu olduğunu belirterek, "Biz iyi bir takım olduğumuzu biliyoruz. Bugün iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum, daha fazla gol atabilirdik. Herkes kolay maç gözüyle bakıyordu, ama zorlu bir maç oldu. Önemli olan kazanmaktı. Ben görevimi yaptım, ilk golümü attığım için mutluyum" dedi. 

Karşılaşmada kendi kalesine gol atan Randers'ın defans oyuncusu Djibi ise, iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Güçlü bir rakibe karşı oynadık. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Karşılaşma öncesi farklı skor tahminleri yapılıyordu, ama top yuvarlaktır. Sahamızda oynayacağımız rövanş maçında daha iyi olacağız" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 01:56:29
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 05:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?