28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Zico'dan itiraflar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Brezilya'nın en büyük spor gazetesi El Globoesporte'ye çok özel açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin örf ve adetlerine, Türk futboluna alışmakta zorluk çektiğini itiraf eden Brezilyalı hoca, Japonya ve İtalya'daki tecrübesinin Türkiye'ye uyum sağlamakta kendisine yardımcı olduğunu söyledi. 

Fenerbahçe'deki ilk günlerinde gelen ve giden futbolcuların çokluğundan dolayı, takım kurmakta zorluklar çektiğini de vurgulayan Brezilyalı teknik adam, bunun bedelini Şampiyonlar Ligi'nden elenmekle ödediklerini belirtti.

Deivid üzüntüsü
Sporting Lizbon'dan transfer edilen Deivid'in, daha erken gelmesi halinde, belki de bugün Şampiyonlar Ligi'nde oynayabileceklerini iddia eden Zico, "Deivid zor adapte oldu ama gollerini sıralamaya başladı. Keşke bu futbolcuya sezon başında sahip olsaydık" dedi. 

El Globeesporte gazetesine verdiği özel röportajda, Alex'e övgüler yağdıran Zico, "Bu futbolcu takımın maestrosu. Farkını hemen gösteren bir kalitede. Her hoca Alex gibi bir futbolcuya sahip olmak ister, ama Lugano ve Edu'yu da unutmamak gerek. Onlar da buraya alıştı ve Alex gibi farklarını gösterecekler" diye konuştu. 

Marco Aurelio'nun Türk vatandaşı olmasına şaşırdığını da kaydeden Brezilyalı teknik adam, "Kendi vatandaşımın, çalıştığım ülkenin milli formasını giymesini önceleri yadırgadım. Daha sonra buna alıştım ve Aurelio ile gurur duymaya başladım" dedi.

Başkan istemiş
Zico, son olarak Roberto Carlos transferini, Başkan Aziz Yıldırım'ın çok istediğini itiraf etti. Brezilyalı hoca, Carlos'u tam alacakken ellerinden kaçırdıklarını söyledi. 

Roberto Carlos'un gelmesi halinde takımda lider rolü de üstlenebileceğine dikkat çeken Zico, şu anda sadece lig ve UEFA Kupası'nı düşündüklerini, zamanı geldiğinde her şeyin olabileceğini ifade etti.
Milliyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 00:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?