20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Zidane İnönü Stadı'nda

Fransızların efsane futbolcusu Zinedine Zidane, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği final maçını izleyip, şampiyon olan takıma kupasını verdi.

BJK İnönü Stadı'ndaki final maçını Zidane ile birlikte Groupe Danone Yönetim Kurulu Başkanı Franck Riboud, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ile çok sayıda öğrenci izledi.

2007-08 öğretim yılı içerisinde 81 ilden 9100 okul ve 140 bin öğrencinin dahil olduğu MEB Danone Küçükler Futbol Birinciliği'nde, şampiyonluğu finalde İstanbul Kazlıçeşme Abay İlköğretim Okulu'nu 5-1 yenen Kocaeli 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu kazandı.

Kocaeli Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na şampiyonluk kupasını Fransızların eski futbolcusu Zinedine Zidane, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç ile birlikte verdi.

Turnuvada 3. sırayı ise Trabzon Cudibey İlköğretim Okulu'nu 2-1 mağlup eden İstanbul Refik Saydam İlköğretim Okulu elde etti.

Bu arada fair play ödülünü alan Sivas Namık Kemal İlköğretim Okulu'na da kupasını Zidane verdi.

ZIDANE'A BÜYÜK İLGİ

Tribünlerde yer alan öğrenciler, Zidane'a büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Stada girdiği andan itibaren Fransız futbolcuyu ayakta alkışlayıp tezahüratlar yapan öğrencilere Zidane da el sallayarak karşılık verdi.

Final maçını kenarda oturarak izleyen Zidane, devre arasında da küçük futbolcularla paslaştı ve yaptığı hareketlerle alkış aldı.

DOSTLUK MAÇINDA OYNADI

Zidane, final maçının ardından Sivas ve Elazığ'dan gelen takımlar arasında düzenlenen dostluk maçında da oynadı.

Fransız futbolcu ilk yarıda Sivas, ikinci yarıda ise Elazığ takımında oynarken, yaptığı 2 asistle takımların 1'er gol atmasını sağladı. Küçük futbolcular, atılan goller sonrasında sevinçlerini Fransız futbolcuyla paylaştı. Zidane da gol atan oyuncuları kutladı.

Bu arada, saha içinde de minik futbolcular Zidane'a sevgi gösterilerinde bulunup, imza almak ve fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Sabah
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 17:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?