18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Ziko hangi 2 Türk'ü istiyor

Fenerbahçe’nin yıldızlarına kancayı taktığı ileri sürülen ünlü teknik adam, Türkiye’den iki futbolcuyu çok beğeniyor. Rus kulübünün önümüzdeki günlerde Gökhan Gönül ve Arda Turan için sarı lacivertliler ile Galatasaray Kulübü’ne resmi teklif götürmesi bekleniyor.

CSKA Moskova ile anlaşan Arthur Zico’nun gönlündeki adamın Gökhan Gönül olduğu ortaya çıktı. İki sezon çalıştırdığı Fenerbahçe’de bir lig şampiyonluğu, bir süper kupa kazanan, Şampiyonlar Ligi’nde de çeyrek finale yükselerek sarı lacivertli takımın Avrupa’daki en büyük başarısını elde eden Brezilyalı teknik adam, yeni takımı için kolları sıvadı. Özbekistan’ın Bunyodtkor takımını kısa bir süre çalıştıran ve şampiyonluğa ulaştıktan sonra rotayı Rusya’ya çeviren ünlü hoca eski öğrencisi Gökhan Gönül’ü unutamıyor.

Alex ve Devid olmaz

İkinci Lig’de iken Gençlerbirliği Oftaş’tan transfer edildiği ilk sezonda Fenerbahçe’nin bankosu olan Gökhan’ın komple bir futbolcu olduğunu her fırsatta dile getiren Zico, kulübü ile sözleşmesi devam eden genç oyuncuya kancayı takıyor. CSKA Moskova ile sözleşme imzaladıktan hemen sonra Alex de Souza, Deivid ve Edu’yu istediği ileri sürülen Brezilyalı teknik adam, yeni bir takım yaratacağını ve Türkiye’den sadece Arda Turan ile Gökhan Gönül’ü kadrosuna katmak istediğini dile getirdi. Rus kulübü yöneticilerinin transfer çalışmalarına başladığı ve sözleşmesi devam eden Gökhan ile Arda için resmi teklif getirmeyi planladığı ileri sürüldü.

10 milyon Euro

Arda’nın bonservis bedelinin yüksek olması ve kulübünün de daha önce gelen teklifleri geri çevirmesi nedeniyle transferin güç olduğu bildirildi. Gökhan için CSKA’lıların 10 milyon Euro’luk teklif planladığı vurgulandı.

Gökhan’ın ise, "F.Bahçe’den ayrılırsam, İspanya, İtalya veya İngiltere’ye giderim" dediği ifade edildi. Fenerbahçe Yönetimi’nin bu oyuncuyu şu aşamada satmak istemediği ve önümüzdeki günlerde sözleşmesini uzatmak için bir görüşme yapacağı da sızan haberler arasında.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 11:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?