19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

EVLİLİK ONA GÖRE DEĞİL

Her fırsatta sportmenliğini konuşturan, deniz diplerini fetheden, dalgalara karşı kulaç atan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in başı, seksi Rus yıldız Elena Korikova’nın açıklamaları yüzünden dertte!

Rus yıldızın eski sevgili listesinde adı geçen Kürşad Tüzmen, hakkındaki dedikoduları ihracat rakamları vererek “Gelin ciddi işlerle uğraşalım” sözleriyle savuşturmaya çalışıyor.

Kürşad Tüzmen, 50 yaşında. Dış ticaret konusunda uzun yıllardır çeşitli görevlerde bulunmuş bir ODTÜ’lü. ABD ve İngiltere’de eğitim görmüş, konusunda Şili, İrlanda ve Brezilya’da dersler vermiş, bu konuda en yüksek mevkiye gelmiş, Dış Ticaretten Sorumlu Bakan olmuş, iki dil bilen, milli yüzücü, profesyonel dalgıç, su topçusu, iki çocuklu, yakışıklı, “renkli” bir kişilik... 

Ankaralı ancak “deniz” onun hayatında çok önemli bir yer tutuyor. Müsteşar olarak da bakan olarak da gittiği her yerde protokol sınırlarını zorlayarak bu tutkusunu gerçekleştirmekten vazgeçmiyor. Bir Mısır gezisi sırasında bakanla randevusuna gitmeden önce Kızıldeniz’de dalmak istemesi randevusuna geç kalmasına bile neden olmuştu. En son bu ay düzenlenen 17. Boğaziçi ve Sinan Erdem Yüzme Yarışması 40-50 Yaş Grubu’nun birincisi oldu.

TUZLU SUYA DALMA VAKTİ

Bir röportajında, “Denize özlem o kadar büyük oluyor ki, sıkılıyorsunuz, sinirleniyorsunuz, keskinleşiyorsunuz. Büyük maviye dalmak, her şeyden uzaklaşmak, kaybolurken denizle birleşmek, her şeyden uzaklaşırken kendinizi bulmak istiyorsunuz. Zaten denizden fazla uzun süre ayrı kaldığımda, çevremdeki herkes bunu fark ediyor, ‘Gene tuzlu suya dalma vaktin gelmiş’ diyorlar” diye anlatmıştı deniz tutkusunu. 

Deniz tutkusu doğal olarak onu sık sık mayolu olarak basında görünmesine neden oldu. Özellikle slip mayosuyla, karnını içine çekerek verdiği pozlar hafızalardan silinmeyen görüntülere neden olmuştu. Bu görüntüleri, yine “renkli” eski bir bakan olan Esat Kıratlıoğlu’nu kızdırmış ve yarışa davet edilmişti. Çok tartışılan mayolu görüntüleri sonrasında Tüzmen artık şort mayoyu tercih etmeye başladı.
Düzgün vucudunu deri firmalarının reklamında da kullanmış, deri ceketiyle basında da yeralmıştı.


MÜSTEŞARKEN KOVULDU BAKAN OLARAK DÖNDÜ

MHP kökenli olduğu bilinen Tüzmen, müsteşarlığı sırasında dönemin bakanı Tunca Toskay ile anlaşmazlığı düşmüş ve istifa etmek zorunda kalmıştı. Ancak müsteşar olarak kovulduğu bakanlığa, bakan olarak dönmeyi başardı. Müziğe olan ilgisi aileden bir şarkıcı çıkmasına da neden oldu. Kardeşi Tarkan Tüzmen’in şarkıcılık ve oyunculuk denemelerine arka plandan da olsa destek verdi. “Kurtlar Vadisi” dizisinde Polat Alemdar’a sahip çıkan “Alper” adlı bir “istihbaratçı”yı canlandıran kardeş Tüzmen, abisinden hep gururla söz etti. 

Tüzmen kabinenin “sivri dilli” bakanlarından biri olarak tanındı. Kimilerinin “gaf” olarak nitelendirdiği birçok ilginç çıkışa imza attı. Fransa Başbakanı Chirac’ın, “Türkiye AB’ye girmelidir çünkü hepimiz Bizans’ın çocuklarıyız” sözlerine, “Biz Osmanlı çocuğuyuz, Avrupa’nın ne çocuğu olduğunu Avrupalı bilir” diye verdiği karşılık uzun süre tartışılmıştı.

“HER LİMANDA BİR SEVGİLİSİ VARDIR”

Müsteşarlığı döneminde olsun bakanlığı döneminde olsun, siyaset dünyasındaki icraatlarının yanı sıra deniz tutkusu ve kadınlarla ilglili söylentilerle de gündeme geldi. Yakışıklılığı ve esprili kişiliği onu kadınlar arasında ilgi çekici bir konuma getiriyordu. Güzel ve zarif eşi Perihan Tüzmen, kabinede başı açık sayılı bakan eşinden biriydi. Babası eski ANAP milletvekili olan Perihan Hanım, modern ve şık görünümüyle zaman zaman basında da yer alıyordu. Kürşad Tüzmen bir röportajında, “Evlilik kafes, siyaset ise altın kafes” diyerek hem siyasette hem ikili ilişkilerde yaşadığı “sorunları” vurguluyordu bir anlamda. “Aslında ben evliliğe göre bir adam değilim” diyebilen Tüzmen’e Perihan Hanım da bir anlamda hak veriyordu sanki şu sözleriyle: “Kürşat’ın çok dolaştığını söyleyenlere, ‘Evet, o bir denizci gibidir, her limanda bir sevgilisi vardır’ diyorum...”

‘FUARLAR KRALİÇESİ’ EREM

Kürşat Tüzmen’in adı ilk olarak “Fuarlar Kraliçesi” olarak tanınan CNR Holding patronu Ceyda Erem ile anıldı. 

CNR şirketine, İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi’nde çıkar sağlayacak şekilde özel uygulama yapıldığı iddiaları, Tüzmen ile Erem’in “yakınlığını” da gündeme getirmişti. Hatta bu iddialar, Perihan Hanım’ın kocasını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a şikâyet etmesiyle sonuçlanmış ve Emine Hanım’ın bu nedenle Bakan’a ters davrandığı söylentilerine neden olmuştu. Eşi Perihan Hanım’ın gözyaşları içinde Emine Erdoğan’a çıkıp kendisini aldattığı gerekçesiyle Bakan’ı şikayet etmesinin ardından Emine Erdoğan’ın kendisine “tavır koyduğu” söylentilerini yine Tüzmen yalanlamıştı. 

Tüzmen’in yine, resmi Paris seyahati sırasında Ceyda Erem’le birlikte kentin en lüks otellerinden biri olan Hotel Plaza Athenee’de kalması, otel rezervasyonun CNR firması tarafından yapılması, Kürşad Tüzmen’in havaalanında CNR elemanları tarafından karşılanarak emrine son model bir araba verilmesi ve otel faturalarının CNR tarafından ödenmesi iddiaları ortalığı karıştırmıştı. Tüzmen bu iddiaları yalanlayarak, tanıtım organizasyonlarında, giderlerin şirketler tarafından ödenmesinin doğal olduğunu açıklamıştı.

KOŞAN ATI GÖRÜNCE...

Tüzmen’in bu toplantıdaki konuşmasında Türkiye ve ihraacat ilişkisini anlatırken “Koşan atı mahmuzlamak lazım” dedi. Bu sözler üzerine bir gazeteci soru yöneltirken, dil sürçmesi sonucunda “Coşan atı mahmuzlayan bakanlardan biri olarak” ifadesini kullandı ve bu tür haberlerin spekülasyon olduğuna inanıp inanmadığını sordu. Tüzmen’in verdiği yanıt, bir anlamda onun bu konulardaki hayat düsturunu da ifade ediyordu. Tüzmen esprili bir şekilde, “O da güzel bir deyim oldu ama o tehlikeli olabilir” diyordu.

Seksi Rus dizi yıldızı

Tüzmen’in son “aşk” iddiası ise Rus TV dizilerinin yıldızı Elena Korikova ile ilgiliydi. Trud Gazetesi, bir Rus milyarderiyle evlilik hazırlıkları yapan seksi yıldız Korikova’nın gönül ilişkilerini sıralarken Bakan Tüzmen’in adını da verdi. Korikova’nın evlilik tarihi ile ilgili olarak gazeteye konuşan yardımcısı, “Korikova, çoktandır iyi bir evlilik yapmak istiyordu. Ancak istediği kişiyi bir türlü bulamadı. Zamanında yazar Dmirtiy Lipsker ile beraberliği oldu. Sonra klip yapımcısı Maksim Osadçim ile buluştu. Bu ilişki de yürümeyince tenisçi Marat Safin ile de bir süre beraberliği denedi. Yabancı arkadaşları arasında ise Türkiye’nin dış ticaretten sorumlu bakanı Kürşad Tüzmen vardı” dedi. 

Kürşad Tüzmen gerçekten, Elena Korikova ile dört yıl önce Türk markalarını güçlendirmek için Turquality Projesi çerçevesinde Moskova’da yapılan etkinlikte tanışmıştı. Ancak bu tanışmaya şahit olanlar Tüzmen’in Korikova’ya özel bir ilgi göstermediğini belirtiyorlardı. Tüzmen bu iddialarla ilgili olarak, “Siz beni tanıyorsunuz, o konuda kim ne düşünürse düşünsün” diyor ve sorular karşısında hep en iyi bildiği ihracat rakamlarını vererek, “Biz şimdi gelin ciddi işlerle uğraşalım” diyordu.

vatan
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 21:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?