25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

SEVGİYLE BAŞLAMIŞ, ADINA 'SEVGİ PROJESİ' DEMİŞ

Zühra Dönmez. O, 62 belediyenin bulunduğu Muğla'nın tek kadın başkanı. Gölüyle ünlü Bafa'nın Belediye Başkanı Dönmez, bir yıl önce seçildiğinde ilk işi kadınca bir atılımla "sevgiyle" başlamış. Adına da 'Sevgi Projesi' demiş.

Geçen yıl yapılan yerel seçimlerin ardından Türkiye'nin turizm kenti Muğla'nın tek kadın belediye başkanı o oldu. Bafa Belediye Başkanı seçilen Zühra Dönmez, bir yılını geride bırakırken beldesinde çok önemli bir sorunu ortadan kaldırmanın mutluluğunu da yaşıyor.

Başkan seçildiğinde yapacağı ilk işin ne olması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Dönmez, bu ilk işe hemen karar vermiş: Siyasi anlaşmazlıklar yüzünden ayrılan kahvehaneleri, birbirleriyle konuşmayan belde halkını kaynaştırmak için adım atmak. Bu adıma da "Sevgi Projesi" adını vermiş.

ARTIK AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK

Bir kadın duyarlılığı ile kolları sıvamış. Sevgiyle yaklaşarak bu çok önemli sorunu çözmüş. Şimdi Bafa'da siyasi ayrılıklar yüzünden ayrı ayrı müdavimlerin gittiği kahvehaneler yok. Birbirleriyle siyaset yüzünden konuşmayan kimse de kalmamış. Düğün dernek yeniden eskilerde olduğu gibi hep birlikte kutlanmış, cenazeler elbirliği ile kaldırılmış, acılar paylaşılmaya başlanmış.

Mitolojik adı Karya olan bölgenin kadın Başkanı Zühra Dönmez'e, Bafa Gölü'nün mitolojik tanrıçası Selene olarak bakılıyor yörede. Sevgi ve hoşgörü ile her sorunun çözüleceğine inanmış, beldesinde yaşayanları da inandırmış. Yeni projeler uygulamaya konmuş. Onları da şöyle anlatıyor:

JAPONYA'YA SABUN SATACAK

"20 yılı aşkın belediyede memur olarak görev yaptım. CHP'de politikaya girdim. Çünkü, kasabamızın sorunlarına uzak değildim. Sorunlara çözüm bulmak için, her şeyden önce kaybolan sevgiyi geri getirmemiz gerekiyordu. Bir yıl içinde bunu gerçekleştirdik. Harap olan belediyeye ait taşınmazları onarıp yeniden kasabamıza kazandırdık. Şimdi sırada Hanımeli Projesi var. Ev hanımlarının iş güçlerini kazanca çevirip, onlara ekonomik özgürlük sağlamak. Çok yakında kadınlarımız Bafa'ya özgü sabunlar üretecek. Bu özel sabunları Japonya'ya ihraç edeceğiz. Japonya ile görüşmeler sonuç aşamasında."

Halil Eğriboyun - Hürriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 13:54:41
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 14:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?