19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

ALTI AYDA 13 ÇOCUK VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ

Prof. Dr. Armağan Samancı, çocuk cinayetlerinin artmasının nedenini aile içi problemler ve şiddetin artmasına, ailenin çocukları kollayıcı fonksiyonunun azalmasına bağlıyor..
Geçtiğimiz günlerde art arda işlenen vahşi çocuk cinayetleri, bu olaylardaki artışı gündeme getirdi. 6 ayda 13 cinayet ortaya çıkarken, Psikiyatr Doç. Dr. Armağan Samancı, olaylardaki ortak noktalara dikkat çekti: Samancı, çocuğa yönelik şiddetteki artışı çocuklara eskisi kadar korumalı bir ortam oluşturulamamasına bağlıyor: "Toplumun zayıf olan koruma fonksiyonu azalmaya başladı. Kimse bir diğeriyle ilgilenmiyor. Aile içi şiddet artıyor. Ailenin çocuklar için kollayıcı fonksiyonu azaldı. Tek başına kalan çocuk kontrol edilemiyor. Doç. Dr. Samancı, alınacak önlemleri ise şöyle sıralıyor: "Sokaklar tehlikeli. Okullarda problemli çocuklara yönelik programlar oluşturulmalı. Çocuklara zarar verici grup, küçük suçlarla bile polisin takibinde olmalı. Ailelerin de çocuklarındaki değişimi takip edip, sorması gerek. Aile ve okul, çocukları korur." Son günlerde yaşanan tüyler ürpertici şiddet olayları şöyle:

AKRABA ŞİDDETİ İLK SIRADA


17 Haziran 2008: Adana'nın Sirkenli köyünde 5 yaşındaki Berivan, akrabaları tarafından öldürüldükten sonra tecavüze uğradı. Katilleri, samanlarının yanmasından kızın ailesini sorumlu tutan Fatma ve Türkan K. çıktı.

26 Temmuz 2008: İstanbul Sütlüce'de 13 yaşındaki Gizem K. evlerinin bodrumunda 26 yerinden bıçaklanıp boğazı kesilmiş halde bulundu. Katilin üst kat komşusu olduğu belirlendi.

16 Ağustos 2008: 10 yaşındaki Hasan İstanbul Sultanbeyli'de başı taşla ezilip öldürüldü. Akrabası İsmail A.'nın (24) çocuğu annesiyle ilişkisini söylemesin diye öldürdüğü anlaşıldı.

23 Ağustos 2008: İzmir Kiraz'da Ramazan Canavar (30), eşi ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdükten sonra kendi hayatına son verdi.

23 Eylül 2008: Cinayet ve tecavüzden sabıkalı Ahmet Öztürk (54), Edirne Lalapaşa'da servis bekleyen öğrencilere ateş açtı; 2 öğrenci öldü, 1 öğrenci yaralandı. Öztürk'ün, öğrenciler gürültü ettiği için velilerle kavga ettiği öğrenildi.

31 Ekim 2008: 12 yaşındaki Nur, Sivas Zara'da başına taşla vurularak öldürüldü.

3 Kasım 2008: İstanbul Halkalı'da Mehmet (12) ve kardeşi Emre (11), cinayet kurbanı oldu. Şüpheliler arasında aile fertleri ve hurdacı var.

Sabire'nin katili yengesi çıktı

Kırşehir'de kaybolduktan 5 gün sonra şehir çöplüğünde 7 parçaya ayrılmış cesedi bulunan 11 yaşındaki Sabire A.'nın öldürülmesiyle ilgili, aynı evde yaşadıkları amcası, yengesi ve amcasının oğlu gözaltına alındı. Yengesinin cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Sabire'nin annesi Yener A. "Bunlar kasap, kınalı kuzuma nasıl kıydılar" diye ağladı. Bir tanığın, küçük kızı kaybolmadan önce gördüğünü söylediği otomobilin, kızın amcasının oğlu F.A.'ya ait olduğu öne sürüldü. Güvenlik güçleri araçta inceleme yaptı. Küçük kızın cesedinin üzerinde bulunduğu öğrenilen kilim parçasının bir kısmının, Sabire'nin yengesi Y.A.'nın evinde olduğu iddia edildi. Cinayeti itiraf ettiği öne sürülen Y.A.'nın, kızının bir süre önce evden kaçtığı, bu olaydan sonra psikolojik sorunlar yaşamaya başladığı öğrenildi. Aileyi tanıyanlar, Y.A.'nın, 4 odalı gecekonduda birlikte yaşadıkları Sabire'nin ailesine "Sizin kızınız yanınızda, benimki kaçtı" dediğini anlattı. Kadının, kıskançlık yüzünden cinayeti işlemiş olabileceği iddia edildi.

Sabah
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?