24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

HATÇEM KADERİN BİZİM GİBİ OLMASIN

Dört metrekarelik bir odada, zihinsel engelli annesiyle birlikte yaşam mücadelesi veren Hatice, annesi Münevver Sümbül ile birlikte devlet korumasına alındı.

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi Çamlıyurt köylüleri ana-kızı gözyaşları içinde uğurladı.
9 yıl önce evli 3 çocuk babası 48 yaşındaki Erkan Çetiner’in tecavüzüne uğrayan o dönem 20 yaşındaki zihinsel engelli Münevver Sümbül, hamile kalarak bir kız bebek dünyaya getirdi.

Köyün dışında bir barakada yaşayan Münevver Sümbül, ‘Hatice’ adı verilen bebeğini büyütmeye başladı. Bu arada Münevver’e tecavüz ettiği DNA testi ile kesinleşen Erkan Çetiner cezaevine girdi. Tek göz odada büyüyen Hatice, yaşı geldiğinde İlköğretim Okulu’na başladı.

Derslerinde çok başarılıydı. Minik kız okula giderken iki beden büyük eşofman, ayaklarında 42 numara bot vardı. Okuldan döndükten sonra evde yerde ders çalışan, doğru dürüst banyo yapamayan ve bitlenmesi nedeniyle saçları geçen hafta öğretmenleri tarafından kesilen Hatice, kendisine uzatılacak yardım eli bekliyordu. Hatice ve annesinin dramı gazetelerde yayımlanınca devlet Hatice’ye sahip çıktı. Dün Hatice ve annesi mağaradan farksız evlerinin bulunduğu köyden gözyaşlarıyla uğurlandı.

Köylülerden yedi çocuk sahibi Kezban Çetiner, Hatice’yi sarılıp öperken öğüt verdi: “Hatçem sakın okumadan dönme. Okumadan bu köye dönersen seni çoban yaparlar, kaderin bizimki gibi olmasın çoban olma, oku, bugünleri unut, bu köye sen örnek ol.”

Ardından 27 yaşındaki anne ile sekiz yaşındaki kızı Muğla’ya hareket etti. Anne ve kız Muğla’da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nun yurduna yerleştirildi. Hatice’nin ilk işi oyuncak odasına gitmek oldu. Hatice, Muğla’da okula yazdırılacak. Anneye de psikolojik destek ve eğitim verilecek. Köyde bir ev yapılacak anne isterse bu eve dönebilecek. Ziraat Bankası Muğla Kavaklıdere Şubesi’nde Münevver’in babası Hasan Sümbül adına yardım hesabı açıldı. 31208473-5002 numaralı hesabın IBAN numarası da TR 26 0001001319312084735002.

Yaşar Anter - DHA - Radikal
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 21:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?