19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

+60'ın huzurlu ve neşeli anları

Çok huzurlu ve neşeli fotoğraflar bunlar!

Anadolu Ajansı foto-muhabirleri objektiflerini, yaşamlarını Adana’daki huzurevlerinde geçiren yaşlılara yöneltti. Ortaya huzurevi sakinlerinin eğlenceli ve çılgın hallerini yansıtan karelerle dolu ‘+60’ sergisi çıktı...

Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü’nün, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı Adana’da faaliyet gösteren huzurevlerinde kalan yaşlıların yaşamlarından kesitleri objektiflerine yansıttıkları fotoğraf sergisi, 20 Mart Cuma günü HiltonSA Oteli’nde sanatseverlerle buluşacak.

Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürü Ercan Halıcı’nın kreatörlüğünde, muhabirler Dilek Akın, Durmuş Ali Başkan, Ali Güreli, Aykut Ünlüpınar, Aycan Demirel, Barış Gündoğan, Anıl Bağrık, Volkan Kaşık, Seçkin Yalçın ve Haşmet Bahadır Laçin’in yaklaşık bir aylık çalışmasıyla oluşturulan ‘+60’ adlı sergide, 11’i siyah beyaz olmak üzere 45 fotoğraf yer alıyor.

İhtiyarlar sahnede...
Huzurevi sakinleri fotoğraflarda kendilerini ziyarete gelen yakınlarıyla, lunaparkta eğlenirken, bilgisayar oyunu oynarken ve hatta kendilerine konser vermeye gelen senfonu orkestrasının müzik aletlerini ele geçirip çalarken görünüyor. ‘+60’, HiltonSA Oteli’ndeki açılış töreninin ardından 21-22 Martta da M1 Tepe Alışveriş Merkezi’nde sergilenecek.
Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı Kama, AA’nın çalışmasının konuklarının ne denli keyifli günler geçirdiklerinin de bir göstergesi olduğunu ve serginin huzurevlerini, çocukları, torunları, aileleri tarafından istenmeyenlerin sığındığı kurumlar gibi algılamaktan kurtaracağını söyledi.

 

 

 

AA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 00:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?