19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

"Şişman"a çocuk yok

156 kiloya çocuk yok

Bir karı koca, evlat edinmek için yetkili makamlara başvurdu. Ancak yetkililer 156 kiloluk kocanın başvurusunu "Şişmansınız" diye geri çevirdiler. 

Damien  Hall (37) ve eşi Charlotte kendi çocukları olmadığı için Leeds Belediyesi yetkililerine başvurarak evlat edinmek istediler. Damien 1.84 m boyunda ve 156 kilo olduğu için vücut kütle endeksi (BMI) 42’nin üzerinde çıkıyordu ve bu yüzden hastalıklı derecede obez sayılıyordu. Yetkililer sağlığından endişe ettikleri için bu durumda evlat sahibi olamayacağını söylediler. Ancak vücut kitle endeksini 40’ın altına düşürürse gelip çocuğu alabileceğini bildirdiler.

Ölebilir diye reddettiler

Damien Hall, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aşırı şişmanım. Fakat bu baskı altında kilo vermek çok zor. Ben bütün gün koltukta oturup tıka basa yiyen biri de değilim ama böyleyim. Sadece kilomla değerlendirdiler beni ve karımla benim diğer iyi yönlerimizi dikkate bile almadılar. İçki ve sigara bile içmiyoruz, çocuğa mutlu ve güvenli bir yuva sağlayabiliriz" dedi. Yetkililer, Hall’un aşırı kiloları yüzünden ölmesinden endişe ettikleri için talebini reddettiklerini söylüyorlar

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 05:40:26
Güncelleme :14 Ocak 2009 Çarşamba 05:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?