19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

"Türkçe giderse Türkiye gider"

Kimya ve moleküler biyokimya alanında ün yapan, iki kez Nobel'e aday gösterilen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Türkçedeki tahribatı
önlemek için kamuoyunu, ''İkinci Kurtuluş Savaşı'nı başlatmaya'' çağırdı. Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Antalya'daki bazı sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği, ''Türkçe Giderse Türkiye Gider'' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. 

Konferans öncesinde konuşma yapan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Türkçe konuşmanın, ''Ben Türk'üm'' diyen herkes için çok önemli olduğunu vurguladı. Gençlere bu tür konferansları dikkatle izlemelerini tavsiye eden Yüksel, yeni neslin, dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeleri de yakından izlemeleri gerektiğini belirtti. 

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Türklerin dünya medeniyetine çok büyük katkıları olduğunu, Türkiye'nin şanlı geçmişiyle köprülerin yeniden kurulması gerektiğini söyledi. 

Sinanoğlu, ayrımcılığa şiddetle karşı çıktığını vurgulayarak, şöyle konuştu: ''En büyük soykırım 1953'te eğitim dilinin İngilizce'ye çevrilmesiyle başladı. Otellerde, üniversitelerde, dershanelerde 250 kelimelik köleliğe hazırlayan, Tarzanca öğretilmektedir. Bundan kurtulmanın yolu, vatana ve ikinci vatan Türkçeye sahip çıkmaktan geçiyor. Bizim 250 kelime konuşan ABD kölelerine, yalakalarına ihtiyacımız yok. Bizim Çince ve Rusça bilen, Avrupa'yı çok iyi okumuş analiz etmiş, okuyan, araştıran, sorgulayan, Avrupa'nın perişanlığını anlatacak uzmanlara ihtiyacımız var.'' 

Türkçe'deki tahribatın bu şekilde devam etmesi halinde Türkiye'nin elden gideceğini savunan Sinanoğlu, kamuoyunu Türkçe'nin kurtuluşu için ''İkinci Kurtuluş Savaşı'nı başlatmaya'' davet etti. 

Sinanoğlu, yabancılara mülk satışına ilişkin gelişmelere de değinerek, kamuoyunu, bu yasanın iptali için tepki göstermeye çağırdı.
aa
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 23:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?