19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

1. Sınıf Liyakat Nişanı

Türk kökenli Alman vatandaşlarının Alman toplumuyla uyumu ve kaynaşması yönünde yaptığı katkılardan dolayı 1. Sınıf Federal Liyakat Nişanı’yla onurlandırılan Aydın Doğan, nişanı dün Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz’dan aldı.Törende bir konuşma yapan Aydın Doğan, Avrupa Birliği üyeliği sürecinde “imtiyazlı ortaklık kavramının Türkiye kamuoyunda hayal kırıklığı yarattığını belirtti ve “Trenimiz çoktan hareket etti. Tam üyelik bizim için son duraktır” dedi

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Türk kökenli vatandaşların Alman toplumuna uyumuna yönelik katkılarından dolayı Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Federal Liyakat Nişanı’na layık görüldü. Düzenlenen törenle Liyakat Nişanı’nı Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz’dan alan Doğan, Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecinde “imtiyazlı ortaklık” kavramının Türkiye kamuoyunda hayal kırıklığı yarattığını belirterek, “Trenimiz çoktan hareket etti. Tam üyelik bizim için son duraktır” dedi.

Alman-Türk Sanat akademisi
Türk kökenli Alman vatandaşlarının Alman toplumuyla uyumu ve kaynaşması yönünde yaptığı katkılardan dolayı 1. Sınıf Federal Liyakat Nişanı’yla onurlandırılan Aydın Doğan’a nişanı, dün Almanya Büyükelçiliği’nin Tarabya’daki yazlık rezidansında düzenlenen törenle takdim edildi.
Doğan ailesinin yanı sıra iş, siyaset ve basın dünyasından çok sayıda tanınmış ismin katıldığı törenin açılış konuşmasını evsahibi Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz yaptı. Almanya ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkilere ve Türkiye’nin AB’ye üyelik yolunda kat ettiği mesafelere değinen Cuntz, tarihi ilişkilerin devamı yönünde Alman-Türk Sanat Akademisi kurmak istediklerini söyledi.

Alman medyasının zenginliği
Doğan Medya Grubu’nun halklar arasındaki dostluğun gelişmesi için yaptığı katkıya da örnekleriyle değinen Cuntz, Doğan grubunun Almanya’daki medya dünyasına zenginlik kattığını kaydetti. Cuntz, şunları söyledi:
“Almanya Cumhurbaşkanı, bugünkü liyakat nişanıyla Aydın Doğan’a, Doğan Medya Grubu’nun Almanya’da farklı kökenlerden gelen insanların iyi bir şekilde bir arada yaşamaları, Almanya ile Türkiye ve Almanlar ile Türkler arasındaki dostluk konusundaki olağanüstü sorumluluk bilinci için teşekkür etmek istiyor.”
Konuşmasının sonunda kürsüye Doğan’ı davet eden Cuntz, Federal Liyakat Nişanı’nı Doğan’ın yakasına taktı. Ardından klasik müzik dinletisi eşliğinde konuklara ikramda bulunuldu.

 

Liyakat Nişanı nedir?
Federal Almanya Cumhuriyeti’nin tek liyakat nişanı olan Federal Liyakat Nişanı, 1951’den beri politik, ekonomik, sosyolojik ve manevi alanlardaki başarılı çalışmalar ve ülke barışına sunulan katkılar dolayısıyla veriliyor. Genelde ilk seferde 2. Sınıf (Bantlı Liyakat Nişanı), özel durumlarda ise 1. Sınıf Liyakat Nişanı veriliyor.

 

...
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 14:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?