20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

1.5 ay komada kaldı

Düzce'de geçirdiği trafik kazası sonucu kafatası birçok yerinden kırılan ve beyni ağır hasar gören 7 yaşındaki Eda Gül, 1.5 ay komada kaldıktan sonra yeniden hayata gülümsedi.

Ailesiyle birlikte misafirlikten dönerken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Hikmet Akın İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Eda Gül, kaldırıldığı Özel Sivrikaya Hastanesi'nde hemen ameliyata alındı. Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Kubilay Özdener tarafından ameliyat edilen Eda'nın birkaç yerinden kırılmış ve paramparça olmuş kafatası, saatler süren operasyonla onarıldı. Ameliyattan sonra yoğun bakıma alınan Eda, 1.5 ay komada kaldı. Bu süre içinde birkaç kez solunumu duran, hayati fonksiyonları kötüleşen minik Eda, doktorların yoğun çabası sonucu iyileşerek hayata yeniden "merhaba" dedi.

Hastanede taburcu olmayı bekleyen Eda Gül, okulunu çok özlediğini belirterek, "En çok resim yapmayı, arkadaşlarımla oyun oynamayı özledim" dedi. Eda, kendisine yardımcı olan doktorlara da teşekkür etti.

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Kubilay Özdener, "Eda bize geldiğinde durumu ümitsizdi. Gerekli tüm müdahaleleri yaptık. 6-7 ay içinde yeniden eski sağlığına kavuşturduk. Şu anda tüm fonksiyonları normale dönmüş durumda" diye konuştu.

Bir mobilyacıda işçi olarak çalışan baba Hüseyin Gül ile eşi Ebru Gül de, tek çocuklarının yeniden hayata dönmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Baba Gül, "Çok üzüntüler ve acılar çektik. Allah'a şükürler olsun ki, sonunda evladımız eski sağlığına kavuştu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 18:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?