20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

1.5 yaşında film gibi hayat

ANNESİ tarafından dövülüp çöpe atıldıktan sonra devlet tarafından korumaya alınan 1.5 yaşındaki Hüseyin Can Yazar'ın yanan sağ elindeki 3 parmağına, Akdeniz Üniversitesi'nde yapay deri nakledildi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kısa süre önce annesi Zeynep Yazar'ın dövüp çöpe attığı Can bebeğin, sağ elindeki 3 parmağının yandığı belirlendi. Antalya'daki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvasına yerleştirilen Hüseyin Can Yazar'ın yanık nedeniyle birbirine yapışık olan parmakları, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyata alındı.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanı Doç. Dr. Kemal İslamoğlu tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Can'ın yapışık parmakları birbirinden ayrılıp eski haline getirildi. İleri derecede yapışıklık ve büzüşme açıldıktan sonra doku eksikliğini gidermek için Can'ın parmaklarında yapay deri kullanıldı.
Ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini belirten Doç.Dr. İslamoğlu, “Can bebeğin vücudunun bir ka yerinden deri transferi de yapılabilirdi. Bu durumda bebeğin canı daha da yanacak, tedavi süreci uzayacaktı. Türkiye'de ilk kez uyguladığımız bu ameliyatla bebeğimiz 21 günde eski sağlığına kavuşacak. Ayrıca yapay deri büzüşme de yapmaz” dedi.
Bebek Can Yazar'a köpekbalığı kıkırdağı ve inek tendonundan yapılan yapay derinin nakledildiğini belirten Doç.Dr. Kemal İslamoğlu, yapay deri maliyetinin 750 euro olduğunu söyledi.

Vatan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHTAP DOĞAN IP: 85.98.145.xxx Tarih : 26.11.2008 16:34:40

BU SAHNELERE HİÇ YABANCI DEĞİLİZ ARTIK BUNLARA BİR SON VERMENİN VAKTİ GELDİDE GEÇİYOR.BURDAN SİYASETÇİLERDE SESLENİYORUM.....BU ÜLKEDE YAŞAMAK İSTİYORUM AMA GERCEKTEN YAŞAMAK