28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

100 kediyle kayboldu

Üsküdar Yenicami’nin bahçesinden 100 kedi kayboldu. "Şişli Belediyesi’nden geliyoruz. Kedileri kısırlaştıracağım" diye toplayan, adının Sibel olduğunu söyleyen kısa saçlı, kot pantolonlu, esmer kadının verdiği cep telefonu numarası başkasına ait çıktı.

Camideki kedilere bakan sınıf öğretmeni Saniye Semerkant "Bu hayvanların deneylerde kullanılmak için yurt dışına kaçırıldığını sanıyoruz" dedi. Bir hafta önce Ukraynalı ve isminin Nadya olduğunu söylediği sarışın, uzun boylu bir başka kadınla birlikte sabah 08.30’da camiye gelen kadın, Saniye Semerkant’ın kendileriyle görüşmek istediğini söyleyen görevlilere, "Kendisini biliyoruz. Karacaahmet Mezarlığı’nda baktığı kedileri de alacağız. Kısırlaştırıp geri getireceğiz. Barınak Gönüllüleri Derneği’nden geliyoruz. Oradan Funda Kaya ile görüşebilir" diyerek 0544’le başlayan bir telefon numarası bıraktı. Ellerinde steril eldivenlerle kedilere bakıp, ilaç veren iki kadın, daha sonra 10’a yakın kediyi yakalama kepçeleriyle topladılar. Kadınlar ayrı otomobillerle camii den ayrıldılar. Vakıfta çalışan Kadir Akkoyunlu, "Gayet iyi giyimli kişilerdi. Yabancı kadın da iyi Türkçe konuşuyordu. Kedilerle çok ilgilendiler. Hatta biri hasta yavrulardan birini kucağına alıp, ’Bu ölecek, kurtulmaz’ diye ağladı. Dürüst olduklarına inandık" dedi.

Önceki gün camiye giden Saniye Semerkant, bırakılan numarayı aradığında ’İlyas’ isimli başka bir şahsa ait olduğunu öğrendi. Ayrıca Barınak Gönüllüleri Derneği’nde Funda Kaya isminde birinin çalışmadığı ve Üsküdar’dan kısırlaştırmak için kedi toplamadıkları ortaya çıktı.

AKP Hayvan Hakları Platformu Başkanı Zuhal Ardahanlı, "Türkiye’de 15-20 yıldır, hayvan sever adı altında yurt dışına canlı hayvan kaçakçılığı yapılıyor. Bu insanlar, hayvan sever derneklere sızmış ve bazılarının kontrolünü tamamen ele geçirmiş durumda. Bu hayvanların, bazı Avrupa ülkelerinde çeşitli deneylerde kullanıldıklarını duyuyoruz. Son olayların da aynı grupla bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Bölge polisine ve sınır kapılarına uyarılar yaptık" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 11:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?