25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

12 günlük kesinti eylem yaptırdı

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi ve Uludere İlçesi'ne bağlı Hilal Beldesi'ne elektrik verilmesini sağlayan 2 indirici trafo merkezinin yanması sonucu 12 günden beri karanlıkta kalan Beytüşşebap'ta esnaf, pankartlarla kaymakamlığa yürüyerek, 5 dakikalık protesto eylemi yaptı.

Beytüşşebap İlçesi'nde 12 günden beri yaşanan elektrik sıkıntısı, ilçedeki esnafın tepkisine yolaçtı. Esnaflar, sabah saatlerinde kepeklerini indirerek, Kayymakamlığın bulunduğu Hükümet Konağı'na pankartlarla yürüdü. Yürüyüşe katılan esnaf, yetkilileri istifaya çağırdı.

Esnaflar adına konuşan Şafak Üçkardeşler, ilçe merkezinde 2 yıldan beri bir çok hizmetten yoksun olarak yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, "Yaklaşık iki yıldır, Beytüşşebap bütün hizmetlerden mahrum kalıp, devlet tarafından hiçbir şekilde görünememektedir.

Beytüşşebap, karayoluna bağlı köprü ve yol, yaklaşık bir yıl yapılamadı Beytüşşebap, ilçe olmasına rağmen, karayolu ulaşıma kapalı oldu. Kış ayında 20 gün ilçe merkezi, elektriksiz kaldı. Ve bu gün de ilçe merkezi, elektriksiz durumda. Geliri hiçbir şekilde olmayan esnafımızın gıdaları heba olup, çok büyük zararlar görmüşlerdir.

Halkın bu sorunlardan dolayı, hiçbir zaman devletin temsilcisi hazır bulunmamış ve halkla muhatap olmamıştır ve biz sesimizi buradan duyurarak devlet yetkililerini istifaya çağırıyoruz" dedi.Daha sonra 5 dakikalık oturma eylemi yapan kalabalık grup, olaysız bir şekilde dağıldı. Protesto sırasında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.Şırnak TEDAŞ İl Müdürü Selahattin Yıldırım, ilçeye belli saatlerde elektirik enerjisinin verildiğini belirterek, 50 Kw'lık indirici trafo merkezinin Gaziantep'te yaptırıldığını ve 10 gün içerisinde Beytüşşebap ile Uludere'ye elektirik verileceğini söyledi. 

...
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2013 Çarşamba 14:29:49
Güncelleme :30 Mayıs 2013 Perşembe 13:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?