16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

15 saniyenin bilinmeyen önemi

Uzmanlar, herhangi bir olayla karşılaşıldığında, tepki vermeden  sanayi düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Ruken Aydıner, hangi bir olayla karşılaşıldığında insanlara tepki vermeden 15 saniye düşünülmesi ve yapılacak davranışın sonucu hesap edilerek ona göre davranılması gerektiğini belirterek, "Öfkeyle kalkan, zararla oturur" sözüne dikkat çekti.

Canik Belediyesi tarafından 29 Fatih Parkı'nda yapılan ve ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği eğitim seminerinde öfkeyi yenme yollarını anlatan Psikolojik Danışman Ruken Aydıner, öfkenin 7'den 77'ye herkeste olan normal bir duygu olduğunu vurguladı. Yetişkinlerin öfkelerini başkalarını kırarak, çocukların ise ağlayarak yatıştırdığını
anlatan Aydıner, öfkenin insanlarda çeşitli şekillerde ortaya çıkabileceğini ifade ederek, "Genelde insanların haksızlığa uğradıklarında ortaya çıkan öfkede çocuklar, ağlarlar veya bir yerlere tekme atarak giderirler. Yetişkinler ise öfkelerini diğer kişileri incitmek için verilmiş bir onay olarak görürler. Oysa ki insanlar öfkelendiklerinde kendileri ile belli saatlerde baş başa kalıp, kendilerini dinlendirmeliler. Yapılan bu davranış insanların öfkesinin geçmesine vesile olacağı gibi, ev hanımı veya herhangi bir işte çalışan kişinin verimini de artırıyor" dedi.

"Öfkeye kalkan, zararla oturur" sözünü hatırlatan Aydıner, "Her nerede olunursa olunsun her hangi bir olayla karşılaşıldığında insanlara tepki vermeden 15 saniye düşünülmeli, yapılacak davranışın sonucu hesap edilerek, ona göre hareket edilmeli" şeklinde konuştu.

Programa katılanlar arasında yapılan çekilişlerle hanımlara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

AA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 11:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?