27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

15 yaşında Türk garsonla evlendi

İngilizler, 15 yaşındaki İngiliz kızının sevgilisi Aytaç ile evlenmek için okulunu bırakmasını konuşuyor. İngiliz bulvar gazetesi, iki sayfa ayırdığı habere garip manşet attı.

Türkler'in İngiliz kamuoyunun gündemine gelmesi yine farklı bir evlilikle oldu. Bu kez Jolean ve Aytaç'ın evlilikle biten aşkı, bulvar gazetelerinin sayfalarını doldurdu.

15 yaşındaki Jolean'ın, Türk genci Aytaç ile imam nikahı kıymasına, bulvar gazetelerinden News of the World yaklaşık iki sayfa ayırdı.

Çiftin farklı zaman ve mekanlarda çekilmiş fotoğfraflarıyla süslü haberin başlığı şöyle:

"Haylaz ergenin Türk garsonla bir ömür geçirmek için okulu bırakmasına göz yuman annenin skandalı"...

Gazete, Jolean Cox adlı genç kızın okulunu bırakarak Türkiye'ye kaçtıktan kısa süre sonra Aytaç adlı bir gençle evlendiğini ve Müslüman olduğunu yazdı.

Jolean'ın evliliğini annesine bir kısa mesajla duyurduğunun hikayesini anlatan gazete, annenin, ''Hiç değilse burada olduğu gibi sokaklarda, alkol ve uyuşturucunun kucağında değil'' dediğini aktardı.

Gazeteye konuşan genç gelin Jolean Cox ise evlenerek Türkiye'ye yerleşmesiyle hayatında iyi yönde büyük değişim olduğunu anlattı. Jolean, İslam dinine geçmenin ise İngiltere'de asla yaşamadığı disiplin ve istikrarın hayatına hakim olmasına yardım ettiğini söyledi.

News of the World gazetesi, Türk garson Aytaç'ın İngiltere'ye gelmek için bu evliliği yaptığı iddialarına yer veriyor. Gazete, Aytaç'ın bu konudaki iddiaları nasıl reddettiğini de aktarıyor. Gazetenin eleştiri oklarının hedefi ise Jolean'ın annesine yönelik

Haber 7
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 22:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?