20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

17 dakika nefesini tuttu

Sihirbaz David Blaine, su içinde 17 dakika 4 saniye nefesini tutarak bu dalda yeni bir dünya rekoru kırdı.

Nefes tutmada dünya rekoru Amerikalı bir sihirbaz tarafından kırıldı. Katıldığı bir televizyon programında, canlı yayında, herkesin gözü önünde içi su dolu bir tanka giren David Blaine isimli şahıs, tanktan tam 17 dakika 4 saniye sonra çıktı. Bu süre Blaine'e yeni bir dünya rekoru kazandırdı.

ABD'de bir televizyonda canlı olarak yayınlanan Oprah Winfrey Show'a katılan David Blaine (35) isimli sihirbaz, herkesin gözü önünde, içi su dolu tanka girerek, nefesini tutmaya başladı.

23 dakika boyunca nefessiz kalacağını taahhüt eden Blaine, kalp atışının aşırı zayıflaması gerekçesiyle tanktan 17 dakika 4 saniye sonra çıktı. Ancak yine de bu zaman Blaine'in daha önceki 16 dakika 32 saniyelik rekorun sahibi olan İsviçreli Peter Colat'ı geride bırakmasına yetti.

Tanktan çıktıktan sonra nefes nefese kalan ve ancak birkaç dakika sonra kendine gelen Blaine, programın sunucusu Winfrey'e, bu anı hayatı boyunca düşlediğini söyledi.

Bu arada hedefine ulaşamadığı için üzgün olduğunu da söyleyen Blaine, bunun canlı yayın stüdyosunda bulunmaktan dolayı duyduğu heyecan nedeniyle performansına başlarken kalp atışının 100 dolayında olmasının neden olduğunu söyledi.

Rekoru kırdığı anda kalp atışı 20'ye düşen Blaine, "Aslında işe şüpheyle başladım. Çünkü nabzım oldukça yüksekti. Daha önce hiç bu kadar yüksek nabız ile deneme yapmamıştım" dedi.

Öte yandan vücudunun limitlerini zorlamayı sürekli denediğini belirten Blaine, daha önce tabut içine girerek, kendini toprağa gömdürmüş ve 1 hafta sonra çıkarılmış, buz dolu bir küvette 2.5 gün kalmış ve 1 kutu içerisinde 44 gün yaşamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 12:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?