19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

2.5 milyon dolarlık pırlanta silah

Türkiye'nin pırlantalı mücevher alanındaki en büyük üreticilerinden olan Kasabi Kuyumculuk, JASABİ markasıyla perakende sektörüne girme kararı aldı.

İnternetten, telefonla veya özel sipariş yolu ile ürünlerini tüketicilere ulaştıracak olan şirket, pırlantalı ürün fiyatlarını piyasaya yüzde 40 düşük satacağını duyurdu.

Öte yandan Kasabi Kuyumculuk'un Dubai'deki bir müşterisi için ürettiği ve 2.5 milyon dolara mal olan tamamı pırlanta kaplı silah büyük ilgi gördü.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasabi Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akın, klasik mağazacılık anlayışının dışına çıkarak alternatif satış kanalları ile tüketiciye ulaşmayı hedeflediklerini ve en uygun fiyatlara pırlanta satmak amacıyla “Jasabi.com” internet sitesini kurduklarını açıkladı.

Alışverş merkezlerinde veya caddelerde dükkanlar açmayacaklarını çünkü bunun ek maliyet getirdiğini söyleyen Akın, "Biz üretici firmayız. Üretici olmamızın sağladığı tüm fiyat avantajını perakende müşterilerimize yansıtacağız. Fiyatlarımız piyasa fiyatının yüzde 40 altında olacak" dedi.

İnternet sitesi üzerinden satış yanında telefonla veya randevu usulü ile de satış yapacaklarını söyleyen Akın, "Her alışveriş merkezinde ya da her caddede mağazamız olmayacak ama bize ulaşanlar buna değdiğini görecek" diye konuştu.

İKİNCİ EL PIRLANTADA İADE GARANTİSİ

Türkiye’de pırlanta satışında ürün iadesinin çok zor olduğunu da anlatan Akın, perakendede satacakları pırlantayı yüzde 15 fiyat eksiği ile anında alım garantisi verdiklerini de söyledi.

PIRLANTA KAPLI SİLAH

Geçtiğimiz yıl 60 bin adet pırlantalı mücevher üreten Kasabi'nin bu yıl ki hedefi ise rakamı 80 bine çıkarmak. Ayrıca alternatif satış kanalları yolu ile de 2009 yılında 20 bin adet pırlantalı ürün satışı hedefleniyor.

Ürünlerinin yüzde 60'ını yurtdışına gönderen Kasabi'nin en büyük pazarları Dubai, Rusya ve Almanya. Özellikle Dubai'de birçok özel müşterisi bulunan şirket, 2.5 milyon dolar değerinde tamamı pırlanta kaplı silahı da yine bir müşterisi için tasarlamış. Sadece dekorasyon amaçlı kullanılan ve ateşleme niteliği olmayan silahın mermileri de pırlanta kaplı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 15:37:32