15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

2 gün idari izin

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, özürlü, hamile ve kronik rahatsızlığı olan kamu çalışanları 25-26 Temmuz 2007 tarihinde sıcak hava sebebiyle "idari izinli" sayılacak. Antalya, İzmir, Çanakkale, Edirne sıcaktan bunaldı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Ege Bölgesi'nde bugün başlayarak hava sıcaklığının son yılların ortalamasının üzerine çıkarak gölgede 41-43 derece olacağı; bazı iç kesimlerde de bir, iki derece fazla olabileceği; nem oranının yüzde 27 dolayında olacağı öğrenildi. Bu derecede sıcaklığın sağlık ve orman yangınları yönünden bazı sakıncalar doğuracağı göz önüne alınarak İzmir Valiliği tarafından bir dizi tedbir alındı.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kamu çalışanları yönünden 25-26 Temmuz 2007 günleri için kamuda çalışanlardan özürlü ve hamileler ile kalp, tansiyon, astım, kanser gibi kronik sağlık sorunu olanlar; daire müdürlerinin bilgisi dahilinde "idari izinli" sayılacak. Sağlık Müdürlüğü'nce; personel, araç, gereç, nöbetçi sağlık kurum ve kuruluşları uyarıldı, 112 acil servisleri ile ilgili planlama ve düzenleme yapılarak gerekli önlem alındı. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce; orman yangınları ile ilgili aldıkları önlemler gözden geçirilerek sürdürülecektir. Güvenlik ve trafik hizmetleri açısından, İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü; trafik hizmetlerine ağırlık vererek; zorunlu olmadıkça 10:00-16:00 saatleri arasında trafiğe çıkmamaları konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi ve uyarılması sağlanacak.

Antalya, 51 dereceyi gördü...


ANTALYA'da, valilik önündeki termometre 51 dereceyi gösterirken, hava sıcaklığından bunalan çalışanlar, sıcak tatili beklentisi içine girdi.
Temmuz ayının sonunda sıcak hava iyice bunalttı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurt genelinde sıcaklıkların 4- 5 derece artacağı uyarısında bulundu. Yaşlı, hamile, kronik hastalığı olanların güneşte dolaşmamaları ve daha dikkatli olmaları istendi.


ÇANAKKALE’DE SON 75 YILIN EN SICAK TEMMUZU

23 Temmuz itibariyle Denizli’de 43.4 ve Çanakkale’de 39 derece olarak ölçülen en yüksek hava sıcaklığı değeri Denizli’de son 55 yılın, Çanakkale’de son 75 yılın en yüksek Temmuz ayı sıcaklık değeri olduğu belirlendi.

Yurt genelinde hafta sonuna kadar doğu bölgelerde görülecek kısa süreli yerel sağanak yağışların dışında yağış beklenmediği kaydedildi.
Edirne kavruldu

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle il genelinde engellilerin 2 gün idari izinli sayılacağını söyledi.

Vali Nusret Miroğlu, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda kronik hastalığı olan ve engellilerin 2 gün idari izinli sayılmasını kararlaştırdığını söyledi. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün hava sıcaklığının 41, yarın ise 43 derecelerde olacak.

Marmara kavruluyor

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığı 8-10 derece daha artarak, sıcaklık perşembeye kadar sürecek.


Marmara Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren 2 ila 4 derece daha artacağı bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, vatandaşları Salı ve Çarşamba günleri yüksek sıcaklığa bağlı olarak görülebilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Halen Marmara Bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren 2 ila 4 derece daha artacağına işaret edilen açıklamada, Salı ve Çarşamba günleri mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyredecek hava sıcaklıklarının, Perşembe gününden itibaren kuvvetli rüzgarla (poyraz) birlikte azalarak mevsim normallerine ineceği bildirildi.

İSTANBUL 36 38

EDİRNE 41 43

BALIKESİR 40 41

KOCAELİ 37 39

BURSA 39 38

ANKARA 37 38

İZMİR 37 37

ADANA 37 37

ANTALYA 39 36

DİYARBAKIR 39 40

TRABZON 29 29

ORDU 32 32


iha/aa
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 12:01:06
Güncelleme :24 Temmuz 2007 Salı 15:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?