19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

2 metre uzunluğunda kemençe

Rize'de kemençe ustası Saffet Ayhan, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girebilmek için 2 metre 8 santimetre uzunluğunda kemençe yaptı.

Ayhan, yaptığı açıklamada, kemençenin Doğu Karadeniz bölgesine özgü bir müzik aleti olduğunu ve yörede oldukça sevildiğini belirtti.
Geçimini inşaat işçiliği yaparak sağladığını ifade eden Ayhan, bunun yanında 10 yıldır kemençe yaparak da ailesine destek olduğunu, bugüne kadar çok sayıda kemençe imal ederek sattığını söyledi. 

Bir süre önce aklına büyük bir kemençe yapmak geldiğini kaydeden Ayhan, şunları söyledi:
“İdeal bir kemençenin boyu 55 santimetredir. Gazetelerde daha küçük boy kemençe yapıldığını okumuştum. Bunun üzerine 2 metreden uzun kemençe yaparak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek istedim. İnternetten araştırdım. Böyle bir kemençe bulamadım. Ailem ve arkadaşlarım bana bu konuda çok destek verdi. 

Geceleri evde, gündüz ise arkadaşımın mobilya atölyesinde çalıştım. 2 metre 8 santimetre uzunluğundaki kemençeyi, üç ay sonunda tamamlamayı başardım. Şimdi Guinnes Rekorlar Kitabı'na girebilmek için gerekli girişimleri yapacağım.”

-2 BİN YTL'YE MAL OLDU-

Kemençeyi yaklaşık 2 bin YTL'ye mal ettiğini belirten Ayhan, şöyle devam etti:
“Çok emek verdiğim ve çok uğraştığım için kemençeme değer biçemem. Benim için manevi açıdan çok değerli. Ama maddi açıdan çok iyi durumda olmadığım için çok iyi bir teklif gelirse satmayı düşünebilirim. 

Arkadaşlarım da kemençeyi açık artırma usulü ile satmamı tavsiye ediyorlar.”

a.a
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 11:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?