16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

200 deniz kamlumbağası öldü

Bangladeş'te 200 deniz kaplumbağası cesedi kıyıya vurdu... Vietnam'da sahillere kaynağı belirsiz petrol yayıldı...

Bangladeş'te, Bengal Körfezi'nde geçen hafta boyunca 200'den fazla ölü deniz kaplumbağasının kıyıya vurduğu bildirildi.

Hükümet yetkilileri ve görgü tanıkları, Cox's Bazar sahilinde, bazıları 20 kilogram ağırlığında olan 140 civarında deniz kaplumbağasının öldüğünü, St. Martin adası kıyılarında bulunan ölü kaplumbağa sayısının daha fazla olduğunu söylediler.

Balıkçılar, bölgede bazı yunusların da öldüğünü belirtirken, hayvanların ölüm nedeninin henüz bilinmediği kaydedildi.

Yetkililer, kaplumbağaların balıkçı ağlarına takıldıktan sonra öldüklerini tahmin ediyor. Denizciler ise Körfezde artan kirliliği hayvanların ölümüne sebep gösteriyor.

Vietnam'da sahillere kaynağı belirsiz petrol yayıldı


Vietnam'da, yaklaşık 300 kilometrelik bir sahil alanına kaynağı belirsiz petrol yayıldı. Çevre kirliliği özellikle turistik bölgeleri etkiledi.

Vietnamlı yetkili Nguyen Tran Manh, ülkenin orta kesiminde bulunan Thua Thien Hue, Quang Ngai ve Quang Tri vilayetlerindeki sahillerin ince bir petrol tabakasına bulandığını, olayın soruşturulduğunu söyledi.

Yetkililer, nereden yayıldığı belli olmayan petrolden alınan örneklerle, petrolün ham mı, yoksa işlenmiş mi olduğunu anlamaya çalışıyor.

Petrol sızıntısının geçen hafta, UNESCO tarafından sit olanı olarak kabul edilen Hoi An yakınlarındaki turistik sahilleri de etkilediği, buradaki plajların temizlendiği belirtildi.


aa
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 15:22:15
Güncelleme :5 Şubat 2007 Pazartesi 15:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?