19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

22 yıldır bitmeyen inat!

Çocukken kendisine bisiklet almayan babasına küsen bir genç, 22 senedir ailesi ve çevresiyle konuşmuyor.

Suat Tek (29), 7 yaşındayken babasından istediği bisikletin alınmamasına üzüldükten sonra girdiği bunalım sebebiyle tam 22 senedir ailesi ve çevresiyle konuşmadı. Suat Tek, o günden bu yana kendisine yöneltilen sorulara konuşmak yerine yazarak cevap veriyor.

Lise mezunu olan Suat Tek, sadece tahsil hayatı ve asker ocağında konuştu. Uzun yıllar dedesi Veysel Zeybel ile birlikte yaşayan ve dedesinin bütün mal varlığını kendisine bağışladığı Suat Tek'in götürülmediği doktor kalmadı.

Evin tek oğlu olan gence, konuşması için bugüne kadar dedesi tarafından 2 katlı müstakil ev, traktör, 110 dönüm tarla, 15 adet sağmal büyükbaş hayvan bağışlanmış olsa da, Suat Tek'in kimseyle konuşmadığı belirtiliyor.

Suat Tek'in dedesi Veysel Zeybel, Suat'ın çocukken babasından bisiklet istediğini belirterek şöyle konuştu: "Lakin bisiklet alınmadı. O andan itibaren Suat bizimle ve çevresindeki insanlarla konuşmamaya başladı. Tahsil hayatında sadece öğretmenleriyle konuştu.

Araştırdığımızda, askerdeyken sadece komutanlarıyla konuştuğunu öğrendik. Bugüne kadar köyde ne bizimle ne de başkalarıyla konuştu. Götürmediğimiz doktor kalmadı. Milyonda bir görülen bir hastalık diyorlar. Konuşsun diye bütün mal varlığımı kendisinin üzerine yaptım ama yine konuşmadı. 84 yaşındayım. Torunum konuşmadan ölürsem gözlerim açık gedecek."

Suat Tek'in babası Rıdvan Tek ise, oğlunu çok sevdiğini, çocukları için çırpındıklarını belirterek "Oğlumun konuşması için her şeyi yaptık. Fakat kimseyle konuşmuyor. Konuştuğu günü görsek dünyalar bizim olacak" dedi.

Suat Tek, yazarak verdiği cevaplarda, içinden konuşmak gelmediğini belirtti. 2006 yılında Azerbaycanlı biriyle evlenen Suat Tek'in, karısıyla konuşmadığı için boşandığı belirtildi. Nikah memuruna yazılı olarak "Evet" diye cevap veren Tek, boşanma davası esnasında da mahkemeye derdini yazılı anlattı.

Köylüler de, Suat'ın askerde konuştuğunu öğrenince sevindiklerini, ancak terhis olunca yine kendileriyle yazarak iletişim kurduğunu söyledi. Köylüler, Suat'ın konuşacağı günü merakla bekliyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 17:50:11
Güncelleme :23 Temmuz 2008 Çarşamba 17:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?