22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

250 kiloluk orkinos

Çanakkale Boğazı'nda tutularak İstanbul'a getirilen 250 kiloluk dev orkinos balığı, Bahçeşehir'deki Balıkçı Kenan'da sergilendi. Sanatçı Ozan Orhon tarafından kesilen orkinos, ızgarada pişirilip semt sakinlerine ikram edildi. 

Çanakkale açıklarında balıkçılar tarafından yakalanıp İstanbul'a getirilen orkinos balığı, bir süre Bahçeşehir semtinde Balıkçı Kenan'ın Yeri'nde sergilendi. Görenleri hayrete düşüren dev balık, normal orkinos balığının yanında dev görüntülere sahne oldu. Sanatçı Ozan Orhon'un tanıtıp Balıkçı Kenan'ın keserek ızgaraya yatırdığı 2 metre boyundaki balık yarım saat içerisinde tüketildi. 

Hayatında ilk kez bu kadar büyük bir orkinos balığı gördüğünü anlatan Ozan Orhon "Gerçekten çok büyük bir balık. Ben sağlığımı ve sıhhatimi balığa borçluyum. Tüm vatandaşlara beyaz et yani balık tüketmelerini tavsiye ediyorum" dedi. 

Orkinos balığına genellikle Japonya ve Uzakdoğu ülkelerinde rastlandığını belirten Balıkçı Kenan ise "Gerçekten normal bir orkinos balığının 10 misli büyüklüğünde. Normal bir orkinos 20 kilogram gelirken bu balık 250 kilo ağırlığında. Türkiye'de vatandaşlar tarafından tam bilinmiyor. Ülkemizde tanınmayan bu balığı vatandaşlara tanıtmak için pişirip ücretsiz dağıtıyoruz" diye konuştu. 

Sanatçı Ozan Orhon tarafından semt sakinlerine ücretsiz ikram edilen balık nedeniyle pazarda uzun kuyruklar oluştu.




iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 17:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?