24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

29 yıl sonra organlarının ters olduğunu öğrendi

Konya'da yaşayan 29 yaşındaki Burhanettin Cihan isimli vatandaşın iç organlarının ters yönlerde olduğu ortaya çıktı.
Uzun süredir ağrıları olan ve böbrek taşı şikayetiyle Konya Numune Hastanesi Üroloji Bölümü'ne başvuran Burhanettin Cihan, burada çekilen ultrason sonucu iç organlarının ters yönlerde olduğunu öğrendi. Üroloji Bölümü doktorlarından Operatör Dr. Ali Hatay tarafından muayene edildikten sonra böbreklerinde taş olduğu anlaşılan Cihan, Salı günü ameliyata alınacaktı. Ameliyattan önce ultrasonu çekilen vatandaşın, ultrason sonuçları alındığında organlarının ters yönlerde olduğu belirlendi.

Cihan, dün ameliyat edilerek böbreklerindeki taştan kurtuldu. Üroloji Bölümü'nde tedavi altına alınan Cihan, yapılacak tahlillerden sonra gerekli görülürse Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilecek.
Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ali Hatay, hastanın şu anki durumunun iyi olduğunu belirterek, "Bu hasta bize böbrek taşı şikayetiyle geldi. Film çekildi ve organlarının ters taraflarda olduğunu gördük. Bu çok nadir görülen bir durum. Şimdiki durumu gayet iyi. Bu şekilde bir olayla daha önce karşılaşmamıştık. Zaten çok nadir görülen bir durum. Hastanın kendisinin de haberi yoktu. Anormal bir durum ama pek bir sakıncası yok. Bu şekilde de hayatına devam edebilir" dedi. İlk planda ameliyat olan böbreğin rahatlamasının bekleneceğini belirten Hatay, daha sonra gerekli tetkiklerin yapılacağını ve gerekli görülürse Tıp Fakültesi'ne sevk edilebileceğini ifade etti.

Kalbi ve dalağı sağda, karaciğeri solda olan Burhanettin Cihan, böbreklerinde taş olduğu için hastaneye geldiğini ifade ederek, "Hastaneye geldiğimde ilaçlı film istendi. Film çekilince böbreklerimde taş çıktı. Daha sonra ameliyata alınacağım zaman doktor ultrason çekilip çekilmediğimi sordu. Ben de çekilmedi deyince ameliyattan önce ultrason çekildi ve organlarımın ters yönlerde olduğu görüldü. Bu duruma herkes şaşırdı. İlk defa görmüşler böyle bir şeyi. Hiç bir zararı yokmuş. Sağlığım sıhhatim yerinde. Bende 29 yıl sonra burada öğrendim. Tedavi olmayı da düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 19:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?