19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

3 santim daha kestir öyle gel

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde boyacılık yapan Abdurrahman Gürlek (56), 24 yıl öne geçirdiği bir hastalık nedeniyle bacağı kesilince malulen emekli olabilmek için gittiği SSK’dan "Bacağın 3 santim kısa kesilmiş, emekli olamazsın" cevabını alınca hayal kırıklığına uğradı.
Elbistan’da iki metrekarelik bir odada tek başına hayat mücadelesi veren Abdurrahman Gürlek başından geçenleri, "1980 yılında, sol ayak bileğimin ön tarafında toplu iğne başı kadar olan ve teşhis edilemeyen bir çıban çıkınca eniştem Ali Çolak, beni doktora götürdü. Malatya, Adana, Ankara ve Isparta Kemik Hastanesi’nde yapılan tedavilerin hiç biri sonuç vermedi. Sonunda çareyi bacağımı kesmekte buldular" sözleriyle anlattı. Bütün acıları sinesine çektiğini belirten Gürlek, sosyal güvenceden faydalanarak malulen emekli olabilmek için sigortaya başvurduğunu ancak olumsuz yanıt aldığını belirterek, "Askerliğimi de saydırarak, çeşitli zamanlardaki sigortamı hesaplatarak malulen emekli olmak için SSK’ya müracaat ettim. Ancak, yetkililer, ’mevzuat gereği SSK’dan malulen emekli olamazsınız. Çünkü, normal şartlara göre emekli olmanız için bacağınızın 3 santimetre daha kesilmesi gerekirdi. Ne yazık ki, sizin bacağınız 3 santimetre uzun. Bu fark nedeniyle malulen emekli olmanız imkansız. 3 santimetre daha kesilmiş olmalıydı" cevabını verdiler" dedi.
Hayatta kimsesi bulunmadığını anlatan Gürlek, devletten yardım beklediğini ifade ederek, "Başıma bunların geleceğini bilseydim, değil bir bacağımı kaybetmek iki bacağımı da kökünden kestirirdim. Malulen emekli olmak için bana sahip çıkın. Bu hakka sahip olamamak bana dünyanın en ağır ızdırabı gibi geliyor" şeklinde konuştu
A. CANER BAYSAL - KAHRAMANMARAŞ (İHA)
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 13:26:43
Güncelleme :20 Temmuz 2004 Salı 13:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?