22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

300 hektar ormanlık alan yandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan yangında 300 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Dün akşam saatlerinde başlayan yangın, bugün sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. 

Edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Kemer beldesi Dereköy, Çatak arası ve Dereboğazı köylerinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını bugün sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangında 300 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yangın söndürme çalışmalarına Muğla, Denizli, Antalya, Aydın ve Manisa Orman Bölge Müdürlükleri'ne ait 130 arazöz, iş makinesi, 4 helikopter ve yaklaşık bin orman işçisi katıldı. 

Olay yerinde incelemelerde bulunan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, ihmal ve dikkatsizlik nedeniyle çıkan yangında 300 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü belirterek, söz konusu alanın Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulduğu ve ağaçların 25-30 yaşlarında olduğunu söyledi. Kahveci, bu yangın sezonunda bölgedeki orman yangınlarına daha hızlı müdahale edebilmek için 3 adet yangın söndürme uçağı konuşlandıracaklarını açıkladı. 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 13:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?