27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

4.5 milyon lira verdi

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “İnsanların hayatında fark yaratmak ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak için kadınlara, gençlere ve engellilere odaklandık. Onların sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını istiyoruz. Sabancı Vakfı olarak şimdiye kadar tüm hibe programlarımız için ayırdığımız kaynak 4.5 milyon TL’yi buldu” dedi.

48 ilden 168 başvuru
“Engellilerin İnsan Hakları Avrupa Vakıflar Konsorsiyumu” kapsamında düzenlenen “Erişilebilir Toplum Yaratmak” seminerinde konuşan Güler Sabancı, şunları dile getirdi: “Toplumsal gelişim için sivil toplum çalışmaları şart. Geçen yıl olduğu gibi hibe programımız bu yıl da çok ilgi gördü. 48 ilden 168 başvuru aldık.”
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı da “Türkiye, birçok gelişmiş ülkenin onaylamadığı ‘Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ni imzaladı. Böylece engellilerin insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusu uluslararası yasal çerçeve kazandı. Engellilerin yaşamına ilişkin yeni bir bakış açısı kazanılacak” dedi.

Topluma katılmak
Perkins Körler Okulu’nda Kurumsal Gelişme Danışmanı olarak görev yapan Dr. Aubrey Webson da katıldığı seminerde şunları söyledi: “Şu ana kadar görme engelliler için çok sayıda toplumsal kurum ve kuruluşlarda görev aldım. Şimdi de Sabancı Vakfı’yla işbirliği içindeyiz. Engellilerin topluma katılım maliyeti toplum dışında kalmasından çok daha düşük.”

Dünya Bankası Kıdemli Operasyonlar Sorumlusu Charlotte McClain- Nhlapo da “hedefimiz engellilere zorluk çıkaracak yasaları kaldırmak” dedi.
 

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 17:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?