1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

4 bin engelliye bakım maaşı bağlandı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Ali Gönen, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kurum ziyaretlerini sürdürüyor.

İlçe sınırlarındaki sivil toplum kuruluşları ve muhtarları ziyaret eden Gönen, resmi kurumları da ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunuyor
Gönen ve beraberindeki ekip, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş'ı makamında ziyaret etti. AK Parti hükümetinin sosyal politikalarının takdir edilecek seviyede olduğunu belirten Ali Gönen, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünün bütçesinin 130 milyardan 1 trilyonun üzerine çıkarıldığını belirterek, engelliler, yaşlılar ve kimsesiz çocuklara yönelik yeni devrim niteliğinde hizmetlere imza atıldığını söyledi. Gönen; "Cumhuriyet döneminden buyana yapılanların 10 katı yenilik ve hizmet yapıldı. 2000'den önce 130 milyar YTL olan Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünü'nün bütçesi 1 trilyon YTL'nin üzerine çıkarıldı. Engellilere ve yaşlılara getirilen evde bakım hizmeti, başlı başına bir devrim niteliğindedir. Bütün engelli çocuklar için eğitim ve rehabilitasyon yardımı yapılması ayrı bir yeniliktir. Eskiden engelli çocukları bırakacak yer bulunamıyor, engellilerimiz ortada kalıyordu" dedi.

- 4 BİN ENGELLİYE BAKIM MAAŞI BAĞLANDI
Ziyarette, müdürlük olarak yaptıkları hizmetleri anlatan Zekeriya Ertaş, Özürlüler Yasası ile birlikte İzmir'de 6 bin 300 ailenin engeli bakım ücreti için müracaat ettiğini ifade ederek, bunlardan 4 binine maaş bağlandığını söyledi. Ertaş, şunları kaydetti: "Kanun çıktığından bugüne kadar İzmir'de 6 bin 300 müracaat oldu. Bunlardan 4 bin 700'ü incelendi. 4 bini maaşa bağlanırken, 700'ünün müracaatları gerekli şartları oluşmadığı için reddedildi. Müracaatların yüzde 30'u Konak ilçesi sınırlarından.
Müracaatların reddedilmemesi için ailenin kişi başına düşen geliri 290 YTL'den yüksek olmayacak, yüzde 70 engelli raporu olacak ve ailede engelliye bakabilecek en az 1 kişi bulunacak. Sosyal hizmetler alanındaki faaliyetler için Alo 183 hattı bulunduğuna işaret eden Zekeriya Ertaş, buraya gelen öneri, şikayet ve ihbarları büyük bir titizlikle değerlendirdiklerini belirterek, "Yaşlı, çocuk ve engellilere gerekli incelemelerden sonra her türlü yardımı yapıyoruz. Bazı kişiler devletin iyi niyetle yaptığı bu yardımları suiistimal ediyorlar. Adeta bu yardımları geçim kaynağı gibi gösteriyorlar. Aynı engelli için ayrı zamanlarda 2 hatta 3 defa kayıt yaptırmaya kalkanlar, ayrı illerden kayıt yaptırmaya çalışanlar ortaya çıkarıldı" diye konuştu. Çeşitli kurumlardan çalışmaları hakkında bilgi almak için kurumlarına ziyaretler yapıldığını belirten Ertaş, bu ziyaretlerden memnun kaldıklarını ifade ederek, "Siyasi partilerden, derneklerden, vakıflardan yapılan bu ziyaretlerde biz de hizmetlerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Herkese kapımız açık. Benim telefonlarım da 7 gün 24 saat açıktır" dedi.

..
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 04:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?