16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

5 ayaklı kuzu görenleri şaşırtıyor

Gercüş ilçesinde, 3 ay önce doğan 5 ayaklı ve 2 anüslü kuzuyu görmek için çevre köylerden vatandaşlar Bağözü köyüne akın ediyor. 

Sıra dışı kuzunun sahibi köy muhtarı İdris Yıldız, kuzunun 3 ay önce doğduğunu ve çok sağlıklı olduğunu belirterek, kuzuyu diğer küçükbaş hayvanlarından ayırmadığını ve aynı ahırda beslediğini söyledi. Yıldız, dünyaya geldiğinde kuzunun yaşamasına ihtimal vermediklerini ifade ederek, "İlk günlerde kuzunun 5. ayağını kesmek istedik, ancak hayvanın herhangi bir rahatsızlığının olmadığını, bu şekilde de yaşayabildiğini görünce vazgeçtik. Bir süre sonra kuzunun 5 ayaklı ve 2 anüslü olduğunu duyan çevre
köylerin sakinleri, köyümüze akın ederek kuzuyu görmek istedi" dedi. 

Kuzuyu görmek için köye giden İzzettin Dilber isimli vatandaş, Gercüş ilçe merkezinde ikamet ettiğini ve böyle bir kuzunun doğduğunu duyunca merak edip köye geldiğini söyleyerek, "Hayatımda ilk kez 5 ayaklı, 2 anüslü bir kuzu gördüm" diye konuştu. 

Mardin'in Midyat İlçesi Tarım Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Ömer Gürbüz, 3 aylık kuzuda yapılan klinik muayenelerde, işlevsel olmayan ve anomali denilen beşinci bir ayak ve ikinci bir anüs tespit ettiklerini ve diğer organlarının normal ve işlevsel olduğunu kaydetti. Bu tür hayvanların yaşama şansının çok düşük olduğunu dile getiren Gürbüz, "Bu kuzunun hala yaşıyor olması bir mucizedir, ama kuzudaki ikinci anüsün işlev görmesi ayrı bir ilginçliktir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 12:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?