28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

5 yıl insan görmediler

Elazığ’da 5 yıl önce eşinin evi terk etmesiyle bunalıma giren oto lastik tamircisi 48 yaşındaki Alpaslan Tuna, evini çöplüğe çevirdi ve iki çocuğunu çırılçıplak bağlayıp hiç dışarı çıkarmadı. 14 yaşındaki Seval ile 17 yaşındaki Servet Tuna, komşuların şikayeti üzerine polisin operasyonuyla kurtarıldı.

ELAZIĞ’da Rızaiye Mahallesi Kubbeli Cami Sokak’ta oturan bazı vatandaşlar, Tuna Apartmanı’nda oturan Alpaslan Tuna’nın çöp eve dönüştürdüğü dairesinde 5 yıldır iki çocuğunu bağlı tuttuğunu ve dışarı çıkmalarını engellediğini söyleyerek, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. Durumun polise bildirilmesi üzerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, apartmanın 4. katındaki dairenin kapısını çaldı.

ÇIRILÇIPLAK VE BAĞLI

Alpaslan Tuna’nın kapıyı açmaması üzerine polisler, kapıyı kırıp daireye girdi.

Ekip, çöplüğe dönüşen dairede 17 yaşındaki Servet ve 14 yaşındaki Sevda Tuna’yı çırılçıplak buldu. Çocuklarını evde bağlayıp işkence yapmakla suçlanan Alpaslan Tuna, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, elbiseleri giydirilen Servet ve Seval Tuna kardeşler, önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne götürüldü. Vücutlarında dayak izleri bulunan iki kardeş, yıkanıp temiz kıyafetler giydirildikten sonra, Elazığ Harput Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Elazığ Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, "Emniyet ile birlikte yaptığımız bir çalışma sonucu çocukları kurtardık. Mahalle halkı çocukların 5 yıldır içeride bağlı tutulduğunu söyledi. Bu çocuklar yapılacak olan tedavilerinin ardından bir rehabilitasyon merkezine yerleştirilecek" dedi.

EŞİ TERK ETTİ

Mahalle sakinleri, eşinin Alpaslan Tuna’yı 5 yıl önce terk ettiğini belirterek "Bu olaydan sonra bunalıma girdi" dediler. Bunalım nedeniyle işi bırakan Tuna’nın sokaktan sürekli eve çöp taşıdığını söyleyen komşuları, Servet ve Seval Tuna kardeşlerin de 5 yıldır evden dışarı çıkamadıklarını belirtti.

Abisi de annesini ve kardeşini öldürmüştü

Alpaslan Tuna’nın ağabeyi Dr. Hakan Tuna’nın 20 Ağustos 1998’de Elazığ’ın Cumhuriyet Mahallesi Yeşilkent Sitesi’ndeki evinde 63 yaşındaki annesi Melahat ve veteriner hekim olan ağabeyi 45 yaşındaki Osman Tuna’yı av tüfeğiyle öldürdükten sonra bıçakla gözlerini oymuş, çıktığı sokakta karşılaştığı komşusu Adnan Karabulut’u da yaralamıştı. Polis tarafından yakalanan Hakan Tuna tutuklu yargılanırken, akli dengesinin yerinde olmadığı saptanmış, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bir süre tedavi gördükten sonra serbest bırakılmıştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 03:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?