31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

59 Filistinli tedavi için Türkiye'de

İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda yaralanan 59 Filistinli, tedavileri için Türkiye'ye getirildi. Aralarında bacağı kesilmiş bir hamile kadının da bulunduğu yaralılar, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı.


İsrail'in saldırıları sonucunda vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 59 Filistinli ve yaklaşık 20 kişilik refakatçi grubu, saat 19.00 sıralarında Türk Hava Yolları'na ait özel bir uçakla Kahire'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Aralarında bir hamilenin de bulunduğu Gazze ve Batı Şerialı yaralılar için 45 ambulans havalimanında hazır tutuldu. Gözünü, ayağını ve kollarını kaybetmiş oldukları belirtilen çoğunluğunu genç erkek ve kadınların oluşturduğu yaralı grubu karşılamak üzere AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Hatay Milletvekili Feyzi Şanverdi, Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf ile İHH İnsani Yardım Vakfı görevlileri, havalimanında hazır bulundu.


Hamile olan yaralı kadın, "Evde otururken evimize füze düştü. Ayağımı kaybettim, diğer ayağım da yaralandı. Hamile olduğum için her ilacı kullanamıyorum. O yüzden tedavimin kalan kısmını Türkiye'de tamamlayacağım" dedi. Yaralıları karşılamaya gelen Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ise, "Yardımlarından dolayı herkese ve tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim. Gazze'de yaşanan drama seyirci kalamazdık. Yaşanan acıya ortak olmak adına böyle bir çalışma yaptık. Böyle bir çalışmada gönüllü olarak bulunduk. Oradaki dramın bir an önce bitmesini, hür ve bağımsız günlerin gelmesini bekliyoruz. Ablukanın kaldırılmasını ve dünyanın bu vahşete seyirci kalmadığı günleri bekliyoruz" diye konuştu.


8 hastanın durumunun ağır olduğunu söyleyen İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "İnsanlık dışı bir manzara ile karşı karşıyayız. Yaralılar, özel ve devlete ait 12 ayrı hastanede tedavi olacak. Türkiye'nin sahip çıkması, hastaları mutlu etti. Yaralıları Türkiye'ye getirerek dünyaya mesaj veriyoruz. Elimizden gelen yardımı yapacağız'' dedi. Yaralılar, ambulanslarla tedavi edilecekleri hastanelere kaldırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 01:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?