15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

6 bacaklı buzağı

Ardahan'ın Göle İlçesi'ne bağlı Bellitepe Köyü'nde dünyaya gelen 6 bacaklı buzağı görenleri şaşırttı. Buzağının normal 4 bacağının yanı sıra sırt bölgesinden çıkan iki bacağı olduğunu söyleyen sahibi 60 yaşındaki Sadullah Aybal, “Hayatımda ilk kez böyle bir şey görüyorum” dedi.

Bellitepe Köyü'nde çiftçilik yapan evli ve 4 çocuk babası Sadullah Aybal, gebe ineğinin doğum yapmakta zorlandığını görünce komşularından yardım istedi. Yaklaşık yarım saatlik uğraş sonucu doğan buzağının sırtında da iki bacaklı olması köylüleri şaşırttı.

Aybal, arabasının arkasına koyduğu buzağıyı Göle'deki veteriner hekime götürerek kontrol ettirdi. Sırttaki iki ayağın alınması için buzağının ameliyat olması gerektiğini belirten vetiner hekim, buzağıyı Kars Kafkas Üniversitesi'ne götürmesini istedi. Daha kaliteli buzağı almak için ineğinin suni tohumlama ile döllendiğini belirten Sadullah Aybal, şöyle dedi:

“Doğumu yaklaşan inek, zor günler geçirmeye başlamıştı. Doğum anı geldiğinde zorlandı. Komşuların yardımıyla zor da olsa doğumu gerçekleştirdik. Ama buzağının 4 bacağının yanı sıra sırtında da 2 bacağının olması bizi korkuttu. Yapılan kontrolde bu iki bacağın ameliyatla alınabileceğini söylediler. Yürümesinde sorun olmayan buzağı Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yapılacak ameliyatla fazla ayaklarından kurtulacak.”
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 13:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?