20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

600 koyun soğuktan telef oldu

Ağrı'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, yaylada hayvanlarını otlatan 15 çoban Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından son anda donmaktan kurtarıldı.


Ağrı il merkezine bağlı Kovancık köyü yüksek kesimlerinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı vatandaşları şaşırtırken, gece boyunca soğuktan dolayı 600 koyunun telef olduğu belirtildi.

Hayvanlarını yaylaya çıkaran ve kar yağışı ile donma tehlikesi geçiren çobanlar, 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Değişik yerlerde hayvan otlatan ve soğuktan dolayı bir araya gelerek telefonla yardım isteyen çobanları kurtarmak üzere Ağrı Sağlık İl Müdürlüğü tarafından bir ekip görevlendirildi. Sağlık
ekiplerini taşıyan araç, büyük zorluklarla çobanların olduğu bölgeye ulaştı. Donmak üzere olan 15 çoban, sağlık ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.
Ağrı Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Bilgili, Kovancık köyü mezraları ve yaylalarında hayvan otlatan çobanların telefonla yardım istemesinin ardından bölgeye gönderdikleri ekibin çobanları müdahale ederek donmaktan kurtardığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 21:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?