18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

744 kadın kurtarıldı!

Türkiye’de insan tacirleri tarafından tehdit ve şiddet yoluyla fuhuş yapmaya mecbur edilen kadınların çoğunu genç kadınlar oluşturuyor. Fuhuş sektörünün elinden kurtarılan 744 kişiden yedisinin erkek olduğu açıklandı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Basın Sözcüsü Selin Arslan şu bilgileri verdi:

İnsan ticareti yapanlarca mağdur edilenler, genellikle 18-24 yaş arasında, ortaöğretim eğitimi düzeyinde ve ekonomik durumları iyi olmayan kişiler. Bu kişiler genellikle arkadaşları, akrabaları veya sevgilileri tarafından iyi bir iş vaadiyle kandırılarak ülkelerinden getiriliyor.

Çalışmak amacıyla gelen ve sonrasında çeşitli şekillerde fuhuşa sürüklenenler ile turist olarak gelip zorla alıkoyulanlar da oluyor. Ticaret veya turizm amaçlı gelen kişiler özellikle havaalanında ülkeye geldikleri ilk anda bu kişiler tarafından kandırılabiliyor.

İnsan tacirlerinin elinden kurtarılan 744 kişiden 31’i 18 yaşın altında ve yedisi erkek. Mağdurların tamamına yakınını genç kadınlar oluşturuyor. İnsan ticareti yapanlar, ülkeye girerken genellikle İstanbul, Antalya ve Trabzon’u tercih ediyor.

İnsan tacirlerinin eline düşen kadınlar işkence, kendilerine veya ailelerine yönelik tehditler dolayısıyla fuhşa mecbur bırakılıyor. Ama fuhşu kendi isteğiyle seçenler de var

.
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 14:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?