16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

75 yılın en sıcak Temmuz'u

4 ilde "sıcak hava" izni


Hava sıcaklığı yeniden mevsim normallerinin üzerinde. Meteoroloji, İstanbul'da sıcaklığın 38-39 derece olacağını açıkladı. Halk, alternatif yöntemlerle kendini sıcaktan korumaya çalışıyor. İzmir, Manisa, Çanakkale ve Edirne'de hamile, engelli ve hasta kamu çalışanları 2 gün idari izinli sayılacak.

İstanbul'da da hava sıcaklığı mevsim normallerin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji yetkililerinden gelen açıklama, sıcaklıkların 39 derecelere dayanacağı yönünde.

İstanbul'da sıcaklık 36 dereceyi buldu. Sıcaktan bunalanlar dondurma yedi ve bol bol su içti.

Sahil kenarları da denizle serinlemek isteyenlerle doluydu. Şehir merkezlerinde çocuklar, elektrik kablolarına aldırmadan günü süs havuzlarında serinleyerek geçirdi.

Sıcaklıklardaki artış yurt genelinde de etkisini gösterdi. İzmir'de 2 günde sıcaklıkların 43 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Manisa, Çanakkale ve Edirne'de de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bu 4 ilde engelli, hamile ve hasta olan kamu çalışanları 2 idari izinli sayılacak.

Türkiye'nin güney bölgelerindeyse sıcaklar en çok turistleri vurdu. Bir yolcu gemisiyle Marmaris'e gelen turistlerin çoğunun sıcaklardan korunmak için gemiden inmedikleri görüldü.

Antalya sahilleri 51 dereceyi gördü


Hava sıcaklıkları, yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyrederken iç ve batı kesimlerinde 2-4 derece artış bekleniyor. Antalya'da sıcaklık dün 51 dereceydi

Hava sıcaklıkları yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyrederken, bugünden itibaren iç ve batı kesimlerinde de 2-4 derece daha artış bekleniyor.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden dün yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklığının, yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde temmuz ortalamalarının 8-10 derece üzerinde seyrettiği belirtildi.


75 yılın en sıcak temmuzu


Açıklamada, "Dün (önceki gün) itibarıyla Denizli'de 43.4, Çanakkale'de ise 39 derece olarak ölçülen en yüksek hava sıcaklığı değeri Denizli'de son 55 yılın, Çanakkale'de son 75 yılın en yüksek temmuz ayı sıcaklık değeridir" denildi.


Hava sıcaklığının, bugün iç ve batı kesimlerde 2-4 derece daha artarak, Marmara Bölgesi'nde 38-42, Ege Bölgesi'nde 42-44, Akdeniz Bölgesi'nde 39-41, İç Anadolu Bölgesi'nde 37-39, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 40-42, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde 34-38 derece olmasının beklendiği açıklandı. Ayrıca hafta sonuna kadar doğu bölgelerde görülecek kısa süreli yerel sağanak yağışların dışında yurt genelinde yağış beklenmediği vurgulandı.


Açıklamada, bazı merkezlerde önceki gün ölçülen en yüksek hava sıcaklığı değerinin, Denizli'de 43, Manisa, Aydın, Karabük ve Muğla'da 42, Edirne ve Antalya'da 41, İzmir ve Diyarbakır'da 40, Çanakkale'de 39, Ankara ve Çankırı'da 37, İstanbul ve Adana'da 35, Iğdır'da 34, Erzurum'da ise 28 derece olarak kaydedildiği bildirildi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 14:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?