19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

78 yaşında askere çağrıldı!

Geçtiğimiz günlerde ünlü tiyatro sanatçısı Erol Günaydın'ın askere çağrılması olayının bir benzeri de Yalova'da yaşandı. 78 yaşındaki emekli öğretmen İhsan Taner askere çağrıldı.

Yalova, geçtiğimiz günlerde ünlü oyuncu Erol Günaydın'ın askere çağrılması olayının bir benzerine sahne oldu. İhsan Taner, okulu bitirdikten sonra Ağrı'nın Diyadin ilçesinde öğretmenlik görevine başladı. Bu esnada askerlik görevini tamamlamak için 1960 yılında başvuruda bulunarak 52. dönem yedek subay olarak orduya alındı.

Denizli'ye sevk edilen ve vatani görevini burada tamamlayan İhsan Taner, terhis olduktan sonra yeniden öğretmenlik görevine dönerek binlerce öğrenci yetiştirdi. Daha sonra Yalova'ya yerleşen Taner, emekli olarak burada yaşamaya başladı.
Şu anda 78 yaşında olan İhsan Taner, geçtiğimiz gün eline ulaşan belgeyle şoke oldu.

Taner, askerlik görevinden tam 48 yıl sonra Yalova Askerlik Şubesi'nden gelen bir yazı ile askere çağrıldı. Bunun üzerine Ağrı ilindeki kayıtlarını isteten Taner, sayfaların bazılarının yırtılması yüzünden bu evrakları alamadı.

Ancak elinde askerde çekildiği fotoğrafların bulunduğunu dile getiren Taner, "Ben vatani görevimi alnımın akıyla tamamladım. Yine gidip vatanım için görev yaparım. Benim canımı sıkan yapılan yanlışlık. Neyse ki elimde askerlik yaptığımın ispatı olan fotoğraflar var. Bu fotoğrafları şubeye sunacağım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 13:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEHAN IP: 88.232.180.xxx Tarih : 3.08.2008 01:20:01

Arkadaş burası Türkiye herşay olabilir. Bunu da doğal karşılamak lazım...